Alertă pentru părinți! Încă un dezastru în Învățământ. Cine e vinovat

Școala va începe, din nou, cu mari probleme. Și asta pentru că Ministerul nu a reușit să își facă planurile astfel încât elevii să nu aibă de suferit.

Elevii din clasa a VII-a nu vor avea manuale la începutul noului an școlar. Contractele pentru cărțile de Română, Matematică și Istorie nici măcar nu au fost semnate din cauza contestațiilor. Cei care vor începe clasa a VII-a sunt primii elevi din generația "clasa zero", învață după o programă nouă și niciodată nu au avut manualele gata la timp. Sunt și alte proiecte din educaţie lăsate în așteptare în prag de an școlar.

La începutul anului, Ecaterina Andronescu anunța că manualele pentru anul școlar 2019-2020 vor fi cumpărate din nou prin licitație, iar ministerul renunță la manualul unic, o comandă doar pentru Editura Didactică și Pedagogică.

Noile manuale vor fi gata până pe 20 august, după cum susţin reprezentanții ministerului, mai puţin cele pentru clasa a VII-a.

Sunt puţine şanse ca ele să mai fie tipărite până pe 9 septembrie.

Noul ministru al Educației va trebui să găsească soluții pentru elevii de clasa a VII-a, dar trebuie să stabilească şi când va începe şcoala - pe 9 septembrie, aşa cum este pregătit calendarul, sau pe 16 septembrie, aşa cum a cerut premierul.

În iulie, Ecaterina Andronescu i-a anunțat pe profesorii care nu au luat nici măcar un 5 la titularizare că nu vor mai ajunge la catedră anul acesta. Asta înseamnă câteva mii de profesori mai puțin în noul an școlar.

Codul Educației, care conține cele 3 legi pentru rezolvarea problemelor din preuniversitar și universitar, rămâne și el în sertarele ministerului până când viitorul ministru va lua o decizie.

Din 1990 până acum, Educaţia a avut 26 de miniștri. Doar Liviu Maior a avut un mandat intreg de 4 ani, din 1992.