Evenimentul Zilei > Monden > Alertă pe străzi! Rapper înarmat, dat în urmărire generală
Alertă pe străzi! Rapper înarmat, dat în urmărire generală

Alertă pe străzi! Rapper înarmat, dat în urmărire generală

„Arde! Uite cum arde! Dăm semnale cu fum să ne vezi de departe/Trag s-ajung unde tu n-ajungi/Dați-mi brățări și îmbrăcați-mă-n dungi”, cântau pe vremuri clasicii în viață Paraziții.

În asentimentul liricii lor pare să fie și un tânăr confrate de dincolo de Ocean, din Canada mai precis, care este dat în urmărire generală de Poliția din Montreal, precizează ediția electronică a cotidianului La Presse. Yahya Mouhime, de 18 ani, este un raper în ascensiune foarte prizat de tânăra generație din Canada, un influencer urmărit în prezent de agenții din Montreal după ce s-a constatat că acesta a folosit gloanțe adevărate în videoclipurile sale.

În ciuda vârstei sale fragede, Yahya are deja un cazier consistent la purtător și este membru declarat al unei grupări de stradă din Montreal, cunoscută sub numele de VT. În luna ianuarie, muzicianul a lansat un videoclip unde apare flancat de mai mulți invidivizi care poartă cagule.

În repetate rânduri raperul și amicii săi îndreaptă arme spre cameră și proferează amenințări directe. Videoclipul incriminat de forțele de ordine canadiene începe cu un avertisment că armele sunt fictive, însă cercetările „copoilor” arată că, dimpotrivă, acestea sunt reale, iar focurile de armă prezente în înregistrarea video ar fi cât se poate de reale. După difuzarea videoclipurilor sale, la secții de poliție din Montreal, Laval et Longueuil au fost înregistrate mai multe reclamații.

Cazul a fost preluat de Projet Quiétude, o divizie de intervenție de elită care a luat naștere ca urmare a evenimentelor violente provocate de grupările de stradă la finalul anului 2019 în metropola canadiană. Yahya Mouhime se laudă cu modul său de viață la limita legii încă din 2016.

Debutul său oficial în muzică este consemnat la doar 16 ani, când a lansat o piesă care laudă proxenetismul. făcând reclamă mascată puțin ortodoxului Backpage, un site de anunțuri specializat în prostituție. „Fac totul pentru gașca mea, pot chiar să fac să curgă sânge”, a amenințat recalcitrantul influencer înarmat, care este dat acum în urmărire generală în toată Canada.

La jumătatea lunii iunie, La Presse anunța că polițiștii din cadrul Projet Quiétude au capturat șase persoane, în partea veche a Montrealului, sub acuzația că au difuzat pe rețelele sociale un videoclip rap unde apăreau alături de arme și mari sume de bani.

Sursa foto

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: