Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă pe litoral! Spital privat din Constanța, focar de Covid-19!
Alertă pe litoral! Spital privat din Constanța, focar de Covid-19!

Alertă pe litoral! Spital privat din Constanța, focar de Covid-19!

Mai mulți angajați, ai unei clinici private din Constanța, alături de un pacient, sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase, sau sunt in izolare, după ce au fost depistați cu Covid-19, iar unitatea spitalicească a fost închisă.

Printre cei care sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța sunt chiar proprietarul clinicii private și soția acestuia, medic de laborator. Cei nouă angajați, care au primit rezultat pozitiv la testul PCR, au fost confirmați încă de săptămâna trecută. Direcția de Sănătate Publică din Constanța a trimis, luni, inspecția epidemiologică.

Conducerea unității sanitare private a decis, abia luni, după infectarea mai multor angajați, închiderea spitalului privat, nu și a clinicii, deși acolo se creează cozi cu oameni bolnavi care vin la tratament sau petru programări. Ancheta epidemiologică, începută astăzi, de speciaștii Direcției de Sănătate Publică din Constanța, va stabili sursa infectării.

Potrivit prefecturii Constanța, în urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județ, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 81 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (32), asistenți medicali (35) și personal auxiliar (14). Numărul total a crescut cu 31 față de ziua de ieri.

Județul Constanța dispune de 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 95 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 87 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 65 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 18 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 5 ocupate).

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, în județul Constanța au fost confirmate 1.182 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 32 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 835 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 270 de persoane internate, dintre care 243 din județul Constanța și 27 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, în județul Constanța, 524 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 86 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 46 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali, au aplicat aproape 270 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 95.600 de lei), dintre care 49 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea carantinei și izolări, n valoare de 15.000 de lei.