Alerta a fost lansată vineri, de Facebook, compania care deține WhatsApp. Oficialii acesteia transmit și că au lansat o soluție pentru un bug din software-ul aplicației care le-a permis hackerilor să atace. Vulnerabilitatea a fost identificată de un cercetător cibernetic anonim care se prezintă sub numele de ”Trezit”.

Atacul se produce deosebit de simplu: utilizatorul primește un GIF, iar odată ce acesta este pe dispozitivul țintă, victima e invitată să deschidă galeria din WhatsApp pentru a trimite o imagine. Acela e momentul în care se declanșează atacul propriu-zis. Din acest punct, hackerul are acces la mesajele WhatsApp, fișiere, fotografii, videoclipuri și practic toate informațiile și datele existente în telefon.

„Această problemă a fost semnalată și abordată rapid. (…) Lucrăm întotdeauna pentru a oferi utilizatorilor noștri cele mai noi caracteristici de securitate”, a declarat un purtător de cuvânt pentru The Sun.

Concluzia e simplă: pentru a vă proteja telefoanele și informațiile, veți avea nevoie de cea mai recentă versiune de WhatsApp, pe care o puteți descărca prin Google Play sau Apple App Store.