ALERTĂ MILITARĂ în patru orașe din România. Peste 2.000 de militari NATO vin la Smârdan

ALERTĂ MILITARĂ în patru orașe din România. Peste 2.000 de militari NATO vin la Smârdan

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a ordonat, marți seara, o alertare a militarilor din Comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica” din Buzău și a garnizoanelor subordonate din Focşani, Galaţi şi Brăila.

Un exerciţiu de verificare a gradului de pregătire şi executare a comenzii şi controlului pentru deplasarea forţelor din garnizoanele de dislocare la pace în poligonul Smârdan, din judeţul GalaţiMarţi, a avut loc,  începând cu ora 18.00, la nivelul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica” din Buzău şi al structurilor subordonate din garnizoanele Focşani, Galaţi şi Brăila, transmite Ministerul Apărării Naționale..

Exercițiul militar a avut ca scop şi evaluarea activităţilor de instruire ale acestor structuri, prevăzute a se desfăşura în cadrul exerciţiului „Wind Spring 15”.

Activitatea de alertare a fost ordonată de către ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, iar verificarea modului de desfăşurare a acesteia a fost efectuată împreună cu şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.

Evaluarea exerciţiului va avea loc în prezenţa ministrului apărării naţionale, miercuri, 15 aprilie, începând cu ora 8.00, în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi.

Peste 2.000 de militari NATO vin la Smârdan

Exerciţiul multinaţional „Wind Spring 15” se va desfăşura în perioada 16 - 30 aprilie, în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, şi la Centrul Administrativ Aerian Mihail Kogălniceanu (CAAMK), din judeţul Constanţa, cu scopul atrenării în comun, într-o concepţie unitară, a militarilor din ţări membre ale NATO şi partenere, pentru menţinerea capacităţii operaţionale a structurilor şi îndeplinirea cerinţelor specifice de interoperabilitate şi standardizare ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene.

La acest exerciţiu participă peste 2.200 de militari cu armament şi tehnică de luptă, din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României şi Statelor Unite ale Americii, care vor desfăşura activităţi de planificare operaţională, trageri de luptă şi vor rezolva situaţii tactice complexe.

„Wind Spring 15” face parte din seria activităţilor de instruire în comun, care se desfăşoară atât în ţară, cât şi în afara teritoriului naţional, în cadrul Operaţiei „Atlantic Resolve”,  pentru aplicarea măsurilor de reasigurare adoptate în cadrul Consiliului Nord-Atlantic privind menţinerea stabilităţii şi securităţii regionale, în actualul climat de securitate din flancul estic al NATO.