Evenimentul Zilei > Vremea > Alertă meteo: vântul va bate cu 100 km/ h
Alertă meteo: vântul va bate cu 100 km/ h

Alertă meteo: vântul va bate cu 100 km/ h

Vânt de aproape 100 km / h se anunță în vestul României, luni, în prima zi de școală. Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis o avertizare meteo și anunță că va reveni, prin alerte de tip nowcasting, dacă va fi nevoie.

Codul Portocaliu de intensificări puternice ale vântului afectează județele: Arad, Bihor, Caraș Severin, Satu Mare și Timiș. Sunt așteptate intensificări ale vântului, între orele 15 și 21. Vor fi perioade în care rafalele vor ajunge la peste 90 km / h.

Trecător și pe arii restrânse intensificări ale vântului se vor semnala și în prima parte a zilei, în județul Caraș-Severin. În această zonă, luni, a fost deja emiosă o avertizare de tip nowcasting, de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

În zona de munte a județului Caraş-Severin, dar și în localitățile Reșița, Moldova Nouă, Oravița, Anina, Bozovici, Pojejena, Carașova, Lupac, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Dalboșeț, Coronini, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici, Ciudanovița și Goruia s-au semnalat intensificări ale vântului care au atins 75 – 80 de kilometri pe oră.

Avertizarea cod galben este în vigoare și pentru zona de munte a județului Hunedoara.

 

 

 

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: