Evenimentul Zilei > Actualitate > BREAKING NEWS. EXCLUSIV: Otravă la școală! Panică în Capitală: 18 copii la spital. Reacția primăriei
BREAKING NEWS. EXCLUSIV: Otravă la școală! Panică în Capitală: 18 copii la spital. Reacția primăriei

BREAKING NEWS. EXCLUSIV: Otravă la școală! Panică în Capitală: 18 copii la spital. Reacția primăriei

Alertă la o școală din Capitală! Mai mulți copii au acuzat dureri de cap și se bănuiește că ar fi fost intoxicați cu un gaz necunoscut.

UPDATE 7. Bilanțul final înregistrat la ora 17. 30 arată că au fost evaluati medical 23 de copii, dintre care 5 au refuzat transportul la spital. Dintre cei 18 elevi internați,  16 au ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu iar doi la Spitalul  „Marie Curie”.

ISU București-Ilfov transmite că, la fața locului, au intervenit: o Autospecială pentru victime multiple , 9 ambulanțe SMURD, 3 ambulante SABIF.

UPDATE 6. Până la ora ora 17.00 au fost transportați 15 copii la spital: 13 la „Grigore Alexandrescu” și doi la „Marie Curie”.

În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN nu au fost depășite pragurile de alarmare, transmite ISU București Ilfov.

Totodată, Ministerul Sănătății a transmis că Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a trimis la Şcoala 133 o echipă de inspectori sanitari pentru a verifica situaţia care a dus la evacuarea unităţii de învăţământ.

„Urmare a situaţiei înregistrate la Şcoala 133, menţionăm că DSP Bucureşti a trimis la faţa locului o echipă de inspectori sanitari pentru a demara o verificare. De asemenea, DSP Bucureşti a contactat managerii spitalelor de copii – Spitalul Clinic „Grigore Alexandrescu” şi Spitalul „Marie Curie” pentru acordarea asistenţei medicale de specialitate”, precizează Ministerul Sănătății.

Legat de acest caz, Primăria Sectorului 4 a transmis:

„Astăzi, 21 ianuarie 2020, în jurul orelor 14.00, la Școala Gimnazială nr. 133 din sectorul 4 a fost semnalată o posibilă intoxicație a mai multor copii.  Un număr de 23 de elevi au acuzat o stare de rău, usturimi ale mucoasei nazale și usturimi ale ochilor și gâtului, drept pentru la fața locului au ajuns un număr de 9 ambulanțe și mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.
Autoritatea Locală și ofițeri ai ISU au asigurat evacuarea în regim de urgență a tuturor copiilor din școală și au luat măsuri ca elevii să ajungă în siguranță acasă, la familiile lor.
Momentan, nu sunt precizate cauzele stării de rău pe care au acuzat-o elevii, acestea fiind investigate de specialișții Inspectoratului pentru Situații de Urgență și cei ai Primăriei Sectorului 4”.

UPDATE 5 – „Acțiunea avut loc aseară, în urma solicitării școlii. Noi contactăm una dintre firmele colaboratoare ale primăriei, care intră apoi în legătură direct cu școala. A fost făcută această dezinsecție aseară, dimineață nu a fost nicio problemă. Copiii din a doua tură au spus că îi doare capul. Este cu siguranță o firmă autorizată”, a declarat Cristian Zărescu, reprezentant al Primăriei sectorului 4.

„Cu siguranță că firma a lăsat un proces verbal, pe care îl avem și noi, în care au arătat tot ce trebuie să facă școala. Pompierii nu au găsit sursa problemei. Primarul îmi spune că toți copiii sunt în stare bună. Au fost 16 copii transportați la spital”, a mai spus Zărescu.


UPDATE 3 – Potrivit Inspectoratului Școlar al Municipiului București, firma care a făcut deratizarea nu a precizat, în procesul-verbal, că nimeni nu are voie să intre în clădire timp de 24 de ore.


UPDATE 2 – Copii ar fi fost intoxicați cu cu o substanță toxică pentru eradicarea șobolanilor, au dezvăluit pentru EVZ.ro oficiali prezenți la fața locului.

Informațiile preliminare arată că substanța a fost folosită la subsolul școlii.

Urmează ca, la finalizarea intervenției ISU, sa fie stabilită cauza exactă.

Cert este că elevilor li s-a făcut rău aproape în același timp, după ce vaporii de la subsol au ajuns în clase. Efectul s-a redus după ce cadrele didactice au deschis ferestrele.

Până în acest sunt 6 copii cu vârste între 11 și 14 ani care au fost transportați la spitale, 4 la Grigore Alexandrescu și 2 la Marie Curie.


UPDATE – În acest moment, 15 copii sunt în evaluare medicală. La fața locului a fost trimisă și o autospecială pentru victime multiple, transmite ISU București.


Este vorba despre Școala nr. 133, unde mai mulți copii au acuzat dureri de cap, probabil de la un gaz toxic.

Pentru acordarea primului ajutor au fost trimise mai multe ambulanțe SMURD și un echipaj al CBRN, pentru a identifica sursa.

În acest moment elevii sunt evacuați din clădirea școlii.

O fată de 14 ani a fost transportată la Spital Marie Curie.

Salvatorii de pe cele două ambulanțe SMURD și una a SABIF au solicitat ajutorul mai multor echipe de intervenție.

Știre în curs de actualizare