Evenimentul Zilei > Social > Alertă la graniţa cu România! Ce au descoperit poliţiştii de frontieră?
Alertă la graniţa cu România! Ce au descoperit poliţiştii de frontieră?

Alertă la graniţa cu România! Ce au descoperit poliţiştii de frontieră?

Poliţiştii de frontieră din Moraviţa a găsit uminică dimineaţa, în cadrul a două acţiuni desfăşurate la frontiera cu Serbia, 17 cetăţeni din Irak şi Siria, care au încercat să intre ilegal în România. Aceştia urmau să ajungă în vestul Europei.

Conform unui comunicat citat de Agerpres, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Clopodia, opt cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

Persoanele care nu îşi justificau prezenţa în zonă au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că grupul era format din patru bărbaţi, două femei şi doi minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 32 de ani, fără documente de identitate asupra lor. Persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni irakieni şi au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei, precizează sursa citată.