Evenimentul ZileiInternationalAlertă într-o altă țară din UE. S-a confirmat un nou caz de coronavirus

Alertă într-o altă țară din UE. S-a confirmat un nou caz de coronavirus

Autorităţile sanitare spaniole au identificat marţi un caz de coronavirus în Catalonia, primul depistat în Spania continentală, conform publicaţiei La Vanguardia, citată de Reuters.

Acest caz este al patrulea consemnat în Spania, după ce trei turişti din Germania, Italia şi Marea Britanie au fost depistaţi cu coronavirus în Insulele Canare şi Mallorca.

Stare de alertă în Tenerife

Sute de turişti au rămas blocaţi marţi într-un hotel din Tenerife, cea mai mare insulă spaniolă din Arhipelagul Canare, după depistarea unui caz suspect de coronavirus în ziua precedentă, cel al unui cetăţean italian care ar putea fi purtător al virusului de origine asiatică, relatează Reuters şi AFP.

Informaţia a fost transmisă agenţiei Reuters de un client al hotelului, în timp ce AFP a preluat anunţul făcut de o purtătoare de cuvânt a autorităţilor regionale din Arhipelagul Canare.

„Sute de clienţi sunt plasaţi sub control sanitar” în hotelul H10 Costa Adeje Palace, a precizat purtătoarea de cuvânt citată de AFP.

„Gradul de monitorizare va fi stabilit în cursul acestei zile, însă nicio măsură de carantină nu a fost încă luată, nu se poate vorbi despre o carantină propriu-zisă în acest moment”, a subliniat ea.

Cu peste 200 de persoane infectate, Italia, unde şapte persoane au murit, este prima ţară de pe continentul european care a implementat cordoane sanitare în jurul a 10 oraşe din nordul ţării.

În China continentală, bilanţul epidemiei de coronavirus a depăşit pragul de 2.600 de morţi.

 


Accesează: