UPDATE. Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit până la ora 17,00 atenţionarea nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru zonele montane din Hunedoara şi Caraş-Severin. Potrivit meteorologilor, la peste 1.800 de metri, se vor produce intensificări ale vântului, cu viteze care vor atinge la rafală 100-110 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore. Potrivit meteorologilor, până la ora 12:30, în zonele joase ale judeţelor Arad şi Timiş, precum şi în judeţul Hunedoara (localităţile: Deva, Orăştie, Simeria, Ilia, Dobra, Romos, Geoagiu, Veţel, Zam, Rapoltu Mare, Hărău, Gurasada, Brănişca, Turdaş, Burjuc), se va semnala ceaţă puternică.

Averetismentul de Cod galben de ceaţă a fost extins și pentru judeţele Satu Mare şi Bihor. Aceasta va determina reducerea vizibilităţii local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. De asemenea, vor fi depuneri de chiciură.

Totodată, până la ora 12:00, în zonele de munte ale judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara, la peste 1.800 de metri, se vor produce intensificări ale vântului, cu rafale de 100 – 110 km/h.

Te-ar putea interesa și: