Deputatul independent Nicuşor Dan, a afirmat, zilele trecute, într-o conferinţă de presă la care se afla alături de reprezentanţi ai mai multor ONG-uri, că intenționează să depună plângeri penale împotriva fostului ministru al Culturii, Daniel Barbu, şi a primarului Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi distrugerea unui bun cu valoare culturală, după ce instanţa a declarat ilegală construirea noului sediu al Primăriei Sectorului 3.

Nicuşor Dan a afirmat că ordinul de declasare a două monumente istorice (Şcoala Bosianu şi Căminul cultural Bosianu) a fost anulat definitiv de Curtea de Apel, iar tribunalul a anulat în primă instanţă autorizaţia de construire a noului sediu al Primăriei, în fosta clădire a şcolii.

„Comisia de Evidenţă a Monumentelor Istorice a votat în unanimitate împotriva declasării celor două monumente, spunând că suntem într-o zonă plină de blocuri în care nu prea mai există vestigii istorice. Faptul că ministrul de atunci, Daniel Barbu, şi secretarul de stat Radu Boroianu au emis ordinul de declasare împotriva votului unanim al membrilor Comisiei de Evidenţă a fost calificat de către Curtea de Apel Bucureşti şi menţinut de ÎCCJ ca exces de putere.

Vinovat este şi primarul Sectorului 3, care ştia că are un monument şi trebuia să trimită toată documentaţia de autorizare la Primăria Generală. Pentru aceste chestiuni, ei sunt răspunzători penal. Vom face o plângere penală împotriva lui Daniel Barbu, a lui Radu Boroianu şi a primarului Sectorului 3, împreună cu aparatul administrativ, pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi distrugerea unui bun cu valoare culturală”, a declarat deputatul.

 

Te-ar putea interesa și: