Alertă în Rahova. Un bărbat care amenința cu autovătămarea săltat din casă de mascați

Un bărbat din cartierul bucureștean Rahova a fost imobilizat și luat pe sus de polițiști și luptătorii SAS, miercuri, din locuința sa, după ce a amenințat că vrea să  se autovătămeze.

Alertă în Rahova. Mai mulți polițiști și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale au intervenit la locuința unui bărbat de 33 de ani din Rahova după ce acesta a anunțat că vrea să autovătămeze. Individul a fost imobilizat de forțele de intervenție și transportat apoi la spital.

Luptătorii SAS au intervenit, în urma unui apel la 112, la locuința bărbatului aflată în cartierul Rahova.

„Prin apel 112 a fost sesizat faptul că un bărbat de 33 de ani, cunoscut cu probleme medicale, este închis în locuință și există posibilitatea de a se autovătăma. La fața locului s-au deplasat de urgență polițiști din cadrul Secției 19, dar și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Capitalei, scrie Antena3.

Echipajul mixt a pătruns în locuința bărbatului. L-au imobilizat și l-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Individul nu are răni, au mai precizat polițiștii.

Cum clasifică specialiștii autovătămarea

Alertă în Rahova. Specialiștii spun că autovătămarea este un comportament repetat și deliberat menit să-și provoace daune fizice. Cele mai frecvente (dar nu singurele) forme de auto-vătămare sunt tăieturile. Autovătămarea este un comportament repetat și deliberat menit să-și provoace daune fizice și fără un scop (conștient) de sinucidere.

Cele mai frecvente forme de auto-vătămare sunt tăieturile pe piele, arsurile de țigară sau lovirea capului de perete.

Imaginea cuiva care își taie brațele cu o lamă de ras poate fi înfricoșătoare pentru mulți și de neînțeles pentru cei mai mulți. Mai ales având în vedere că nu există un scop ferm de a pune capăt vieții cuiva.

S-a crezut multă vreme că auto-vătămarea este un simptom al psihozei, în ceea ce privește credința populară că sunt apeluri de atenție. Ambele idei sunt probabil greșite. Cele mai recente explicații ar indica faptul că auto-vătămarea este mai degrabă o încercare a persoanei de a pune capăt stărilor de mare tensiune psihică.