Cele două centre pentru copii şi tineri sunt în Piatra-Neamţ şi Păstrăveni, şi se află în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC).

Căminul privat pentru bătrâni este în localitatea Almaş iar aici au fost confirmate 14 cazuri de Covid-19, fiind vorba de angajaţi şi asistaţi.

La centrul din Păstrăveni, 16 beneficiari şi 35 angajaţi au fost confirmaţi cu Covid-19.

O asistată a centrului, care avea comorbidităţi, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ ca urmare a infectării cu Covid-19.

“Beneficiarii centrului sunt copii şi tineri cu dizabilităţi locomotorii şi psihice, şi s-a pus problema dacă bolnavii de Covid-19 să fie internaţi în spital. DSP a luat hotărârea ca beneficiarii asimptomatici să rămână în centru şi să fie trataţi acolo. Există un doctor în zonă care va urmări situaţia şi va hotărî dacă se pune problema transferului la spital. Este foarte greu să iei un tânăr instituţionalizat, cu probleme psihice, şi să îl muţi din locul lui, pe care îl cunoaşte, la un spital. De aceea a fost hotărârea ca beneficiarii să fie trataţi în centru’, a declarat prefectul George Lazăr.

Prefectul de Neamţ a adăugat că angajaţii depistaţi cu Covid-19 au fost sau urmează să fie internaţi în spital.

La Centrul de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi “Sancta Maria” Piatra-Neamţ au fost confirmate 13 cazuri de Covid-19 la asistaţi şi 6 la angajaţi.
Sursa: Agerpres