Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în Delta Dunării. Intervenții dramatice ale scafandrilor ISU
Alertă în Delta Dunării. Intervenții dramatice ale scafandrilor ISU

Alertă în Delta Dunării. Intervenții dramatice ale scafandrilor ISU

Un bărbat, de 41 de ani, din Pitești, și un adolescent, de 16 ani, din Galați, care au dispărut în Delta Dunării, respectiv într-un lac din apropierea localității Turcoaia, din județul Tulcea, au fost căutați de pompieri din două județe și salvatori din Constanța, fiind găsit doar trupul neînsuflețit al turistului din Argeș.

Băiatul, de 16 ani, din Galați, a fost dat dispărut încă de duminică după amiază. Fusese la scăldat în lacul Iacobdeal din apropierea localității Turtucaia. Purtătorul de cuvânt al ISU Delta-Tulcea, Nicoale Botezat, a declarat că la fața locului au fost trimiși salvatorii Secției de pompieri Măcin. La locul dispariției s-a deplasat și un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenție, o barcă rapidă de căutare și un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanță al Județului Tulcea.

Ulterior, forțele de intervenție au fost suplimentate cu un scafandru de la Detașamentul de Pompieri Tulcea și doi scafandri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „ Dunărea “ al județului Brăila. Căutările au fost sistate odată cu lăsarea întunericului, fiind reluate luni dimineață. Fără nici un rezultat.  Marți dimineață, au fost chemate și ajutoare din județul Constanța.

„În urma solicitărilor Prefecturii Tulcea pentru acordarea de asistență și verificări, o echipă de scafandri ai Agenției Române de Salvare Vieți Omenești pe Mare (ARSVOM) a ajuns în zona lacului Turcoaia pentru a participa împreună cu scafandrii ISU Tulcea și Brăila la căutarea persoanei dispărute în balta Iacobdeal”, a transmis, pentru EVZ, Sindicatul Scafandrilor din Romania si Sindicatul ARSVOM. Copilul nu a fost găsit. Căutările vor fi reluate miercuri dimineața.

Pompierii din Deltă au fost chemați, marți dimineață, la o nouă misiune, de data aceasta în zona Canalului Șontea Lată, lângă lacul Fortuna. „Astăzi, în jurul orei 09:05 printr-un apel la 112 a fost solicitat sprijinul pompierilor întrucât în zona canalului Șontea Lată, un bărbat este posibil dispărut. La locul indicat s-au deplasat de urgență doi  subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Nave Operative Crișan cu o ambarcațiune tip IB5”, spune Nicolae Botezatu, de la ISU Tulcea.

Iar IPJ Tulcea a transmis că polițiștii tulceni au fost sesizați cu privire la dispariția unui bărbat, de 41 de ani, din județul Argeș, în zona Canalului Sontea: „Bărbatul, care se afla împreună cu alți turiști, pe un ponton, nu ar mai fi fost văzut de către aceștia, din noaptea de 14 spre 15 septembrie”. Turistul a fost căutat în zonă, fără a fi găsit. Cu puțin timp în urmă, ISU Tulcea a anunțat că misiunea s-a încheiat. Bărbatul a fost găsit înecat chiar în apropierea pontonuluil dormitor acostat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: