Evenimentul Zilei > Sport > Alertă în delegația de scrimă a României. 23 de persoane, suspecte de coronavirus
Alertă în delegația de scrimă a României. 23 de persoane, suspecte de coronavirus

Alertă în delegația de scrimă a României. 23 de persoane, suspecte de coronavirus

Românii care au participat la concursul de spadă de la Budapesta au intrat în contact cu bolnavi de coronavirus

Panică în scrima din România, după ce 17 sportivi și 6 tehnicieni au participat la Cupa Mondială de spadă desfășurată la Budapesta. Mai mulți competitori din China și Coreea de Sud au fost depistați cu coronavirus, așa că membrii delegației „tricolore” trebuie să anunțe Direcția de Sănătate Publică.

Ana Maria Brânză, Amalia Tătăran, Greta Vereș, Bianca Benea, Alexandra Predescu, Claudia Naboiu, Adela Danciu și Raluca Cristina Sbarcia au fost la Budapesta, iar fetele au fost însoțite de antrenorul Mihai Popa. La masculin au participat Mario Perşu, Adrian Dabija, Adrian Ciprian Szilagyi, Alin Sbârcia, Lucian Ciovică, Liviu Dragomir, Alin Mitrică, Mihail Oprea, Victor Vîlceanu și Daniel Gavriluţ.

Federația Mondială de Scrimă a luat decizia de-a suspenda toate concursurile, după competiția de la Budapesta.

„Dragilor,

Având în vedere ultimele noutăți, materialele din presa sportivă și dată fiind situația actuală, țin să vă anunț că atât eu, cât și colegele din lotul național și cei din echipa tehnică suntem bine.

În cursul zilei de astăzi am fost informați de către @FIE- International Fencing Federation de cazul sportivilor asiatici testați pozitiv pentru COVID-19. Deși suntem adversari pe planșă, în aceste momente le transmitem gânduri bune și refacere rapidă

Am urmat cu strictețe recomandările @Federatia Romana de Scrima și am contactat #DSP – eu am fost mai puțin norocoasă și n-am prins un apel telefonic, dar am trimis e-mail și voi insista în perioada imediat următoare deși sunt convinsă că sunt solicitați peste limită!

De când am revenit în țară, am decis să rămân în casă, cu foarte mici excepții. Deși n-am prezentat niciun simptom până în acest moment și pe toată perioada competiției de la Budapesta nu am intrat în contact direct cu vreunul dintre sportivii în cauză, am hotărât că așa este mai sănătos, atât pentru mine, cât și pentru ceilalți.

Nu voi vorbi mai multe despre subiect. Vă rog doar să aveți grijă de voi și nu numai
Să ne revedem sănătoși și zâmbitori”, a scris Ana-Maria Brânză pe contul de Facebook.