Evenimentul Zilei > International > Alertă în Capitală! Explozie în apropierea secției de poliție
Alertă în Capitală! Explozie în apropierea secției de poliție

Alertă în Capitală! Explozie în apropierea secției de poliție

O explozie s-a produs sâmbătă dimineaţa în apropierea unei secţii de poliţie din centrul capitalei daneze Copenhaga, au anunţat autorităţile locale, citate de agenţia dpa.

Poliția a informat pe Twitter că explozia s-a produs lângă o secţie de poliţie din cartierul Norrebro şi a adăugat că nicio persoană nu a fost rănită.

Autoritățile s-au deplasat de urgență la locul exploziei, după ce au primit apeluri referitoare la o activitate suspectă în zonă, a declarat purtătorul de cuvânt al brigăzii de pompieri Brian Eriksson pentru agenţia de ştiri daneză Ritzau.

Aceasta este a doua explozie ce are loc în Danemarca în decurs de numai o săptămână. Marţi seara, o altă explozie a provocat pagube faţadei clădirii care găzduieşte Agenţia daneză de taxe şi impozite din Copenhaga. Poliţia consideră incidentul de marţi seară drept un act deliberat.

„Nu este un accident. Cineva a vizat în mod deliberat clădirea”, a declarat miercuri pentru presă inspectorul şef de poliţie Jorgen Bergen Skov, adăugând că momentul în care s-a produs explozia sugera că autorul nu a dorit să rănească pe nimeni.