Evenimentul Zilei > International > Alertă falsă! Ce le-a făcut polițiștilor austrieci o româncă de numai 15 ani
Alertă falsă! Ce le-a făcut polițiștilor austrieci o româncă de numai 15 ani

Alertă falsă! Ce le-a făcut polițiștilor austrieci o româncă de numai 15 ani

A fost dată alerta în toată Austria după ce adolescentă româncă de numai 15 ani a anunțat un caz de răpire, torturare și viol.

În realitate, a fost alarmă falsă. Cercetările au arătat că tânăra i-a indus în eroare pe anchetatori. Oamenii legii fuseseră puși pe o pistă greșită . Vineri la prânz, românca a sunat la numărul unic de urgențe, anunțând că este sechestrată într-un apartament de la periferia Vienei.

În numai câteva ceasuri, copila a fost găsită și eliberată. Presa austriacă a relatat că prezenta multiple hematoame de la bătăile încasate. Părea un caz clasic de răpire, viol și tortură.

Realitatea este, însă, cu totul alta, scrie flux24.ro. Sâmbătă, Poliția austriacă l-a pus în libertate pe cetățeanul austriac de 25 de ani, care avea și cetățenia română. Acesta a fost acuzat inițial de lipsire de libertate și abuz sexual asupra unei minore, dar verificările procurorilor de caz au stabilit că tânăra de 15 ani a mers de bună voie în acea locație. Mai mult, ea a recunoscut că tot ce a declarat inițial nu corespunde realității.

Acum, Poliția din Baden o cercetează pentru mărturie mincinoasă și înducerea în eroare a organelor de anchetă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.