Evenimentul Zilei > International > Alertă de la MAE! Toți românii care călătoresc trebuie să afle asta
Alertă de la MAE! Toți românii care călătoresc trebuie să afle asta

Alertă de la MAE! Toți românii care călătoresc trebuie să afle asta

Evenimentele din Chile se precipită de la o zi la alta.

Ministerul Afacerilor Externe este cu ochii pe ce se întâmplă în micuțul stat sud-american. MAE a lansat o atenționare de călătorie pentru românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Chile. Măsura vine ca urmare a faptului că autoritățile guvernamentale chiliene tocmai ce au instaurat starea de urgență sub control militar, cu limitarea drepturilor de circulație și de adunare în orice loc public.

Astfel, începând „cu data de 20 octombrie 2019, în intervalul orar 19:00 – 06:00 este interzisă complet circulația persoanelor și a autovehiculelor, în spațiul public, până la noi ordine. Având în vedere starea excepțională constituțională decretată în Republica Chile, cetățenii români sunt rugați să respecte ordinele, dispozițiile și prevederile legale în vigoare”, se arată într-un comunicat al MAE.

Mai mult, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor care intenționau să călătorească în capitala Santiago de Chile și/ sau orașele Concepcion, Coquimbo și Valparaiso să își amâne călătoriile.

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Santiago de Chile: +56222323441, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Chile: +56981397854”, se mai arată în comunicatul MAE.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: