Evenimentul Zilei > International > Alertă de inundații ! 240.000 de persoane au fost evacuate
Alertă de inundații ! 240.000 de persoane au fost evacuate

Alertă de inundații ! 240.000 de persoane au fost evacuate

Autoritățile japoneze au emis miercuri un ordin de evacuare pentru 240.000 de persoane din sud-vestul țării, existând un pericol mare de inundații și alunecări de teren în urma ploilor abundente. A fost deja confirmat decesul unui bărbat luat de ape.

Ordinele de evacuare au fost emise după ce Agenția Meteorologică din Japonia (JMA) a emis o alertă la cel mai înalt nivel pentru mai multe părți din insula Kyushu, aflată în nordul țării.
Aproape un milion de oameni au primit o notificare de evacuare, dar la un nivel de importanță mai scăzut, ca urmare a ploilor abundente.
Ordinele de evacuare și notificările sunt emise de autoritățile locale, fără însă a fi obligatorii, chiar dacă oficialitățile îi îndeamnă ferm pe locuitori să ia în serios cererile lor.
Agenția de Gestionare a Incendiilor și a Dezastrelor Naturale a declarat că a primit deja mai multe rapoarte cu privire la case inundate în prefectura Saga, oficialitățile făcând demersurile necesare pentru stabilirea pagubelor.
„Se pot observa niveluri fără precedent de ploi abundente în orașele în care am emis avertizări speciale”, a adăugat Agenția Meteorologică din Japonia, într-o conferință de presă organizată ad hoc miercuri.
„Este una din acele situații în care ar trebui să faceți tot posibilul pentru a vă proteja viața”, a declarat Yasushi Kajiwara, reprezentantul agenției de meteorologie.

Avertizările de urgență ale JMA se referă la regiuni din Saga, Fukuoka și Nagasaki, în nordul insulei Kyushu, unde ploile au dus deja la decesul unei persoane.
Vremea deosebit de instabilă a perturbat și transportul public, călătoriile cu trenul fiind suspendate parțial în anumite zone din nordul insulei Kyushu, unde și unele drumuri au fost închise.
În unele regiuni afectate, au fost deja semnalate mici alunecări de teren.
Autoritățile japoneze îndeamnă periodic oamenii să ia în serios ordinele de evacuare, în special după ce ploile abundente dezastruoase de vara trecută, care au avut loc în vestul Japoniei, s-au soldat cu decesul a peste 200 de oameni.
Multe dintre decese au fost cauzate de faptul că ordinele de evacuare au fost emise prea târziu, iar o parte dintre cetățeni nu le-au respectat.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: