Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Alertă falsă cu bombă la Curtea de Apel București. Activitatea instanței a fost reluată
UPDATE. Alertă falsă cu bombă la Curtea de Apel București. Activitatea instanței a fost reluată

UPDATE. Alertă falsă cu bombă la Curtea de Apel București. Activitatea instanței a fost reluată

Alertă cu bombă la Curtea de Apel București. Forțele de ordine și pirotehniștii au izolat zona și verifică pentru a vedea care este situația.

UPDATE: Ameninţarea cu bombă din sediul Curţii de Apel Bucureşti s-a dovedit o alertă falsă, a anunțat Poliţia Capitalei, după ce a fost verificată clădirea. Activitatea a fost reluată în instituție, după ce pirotehniștii și-au încheiat treaba. Acum autoritățile caută persoana care a sunat la numărul de urgență 112 și a generat această situație.

Știrea inițială: 

Amenințare cu bombă la Curtea de Apel București. O alertă pentru amenințare cu bombă vizează instanțele care își desfășoară activitatea la Curtea de Apel București. Forțele de ordine și pirotehniștii au intervenit pentru a verifica dacă amenințarea este reală sau este doar o alarmă falsă. Nu este prima oară când se întâmplă așa ceva.

În acest moment, clădirea este evacuată de forțele de ordine pentru a nu împiedica cercetările.

„În această dimineață, prin apel 112, o persoană a anunțat existenta unui dispozitiv exploziv în incinta Curţii de Apel București. A fost evacuată clădirea, iar specialiștii pirotehnicieni efectuează verificări. Pentru a facilita intervenția, au fost aplicate restricții de trafic în zonă”, a anunțat Poliția Capitalei.

Elena Ceauşescu şi decizia Curţii de Apel Bucureşti
Sursa foto. EVZ

Alertă cu o bombă și la o școală din țară

O altă amenințare cu bombă a avut loc, în aceeași zi la o școală din Târgu Jiu. Elevii și profesorii care se aflau la ore au fost evacuați de urgență. Alarma a fost dată tot în urma unui apel la numărul de urgență 112.

Cel care a sunat a anunțat că ar exista o încărcătură explozibilă în incinta unității de învățământ. Autoritățile și echipele de geniști au sosit la fața locului și au făcut verificări.

Mai multe alarme false cu bomba în ultimele zile

În ultima vreme numărul apelurilor telefonice care anunțau existența unor dispozitive explozive pare să se fi înmulțit.

Pe 14 ianuarie, clienții care se aflau în Băneasa Shopping City au fost evacuați, iar pirotehniștii SRI au intervenit la fața locului. Și în acest caz amenințarea s-a dovedit falsă.

O altă alertă cu bomba a fost anunțată în municipiul Sibiu, trei zile mai târziu, pe 17 ianuarie. Un cetăţean a sunat la numărul 112 şi a anunţat că a amplasat o un dispozitiv exploziv pe o stradă din centrul oraşului.

De asemenea, o valiză care ridică suspiciuni a fost semnalată pe 24 ianuarie, prin apel la 112, lângă staţia de taxare din Vama Giurgiu. Aceasta era amplasată pe sensul de ieșire din țară. În urma verificărilor, specialiştii au constatat că a fost vorba de o alarmă falsă.