Evenimentul Zilei > International > Alertă! Atac armat în USA. A ajuns de urgență la spital. Criminalii, încă în libertate
Alertă! Atac armat în USA. A ajuns de urgență la spital. Criminalii, încă în libertate

Alertă! Atac armat în USA. A ajuns de urgență la spital. Criminalii, încă în libertate

Un bărbat a fost ucis, iar un altul rănit grav cu focuri de armă sâmbătă în „zona autonomă” creată de manifestanţi într-un cartier din Seattle, în nord-vestul SUA, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

Această „zonă autonomă” a fost instituită în cadrul valului naţional de manifestaţii împotriva violenţei poliţieneşti şi a rasismului care a urmat morţii lui George Floyd, un afro-american asfixiat de un poliţist alb la Minneapolis.

De două săptămâni, manifestanţi şi activişti ocupă cartierul Capitol Hill din Seattle. Ei au creat ceea ce au numit o zonă fără poliţie şi susţin că fac un experiment social care se desfăşoară în general într-o ambianţă festivă.

Poliţia a fost alertată sâmbătă că focuri de armă au făcut victime şi a intenţionat să intre în zonă, dar a fost împiedicată să ajungă la victime.

Agenţii „au fost primiţi de o mulţime violentă, care i-a împiedicat să aibă un acces securizat la victime”, a indicat poliţia din Seattle într-un comunicat.

Mai târziu, poliţia a auzit spunându-se că două victime au fost transportate la un spital, unde una dintre ele, un tânăr de 19 ani, a decedat. Celălalt bărbat a „rămas în spital cu răni care îi ameninţă pronosticul vital”, a declarat poliţia.

Comunicatul arată că autorii atacului armat sunt în continuare în libertate şi că poliţia nu dispune de descrierea suspecţilor.

Camerele individuale purtate de poliţiştii care au intervenit arată cum manifestanţii s-au interpus şi i-au înfruntat pentru a le interzice accesul în zonă.

Existenţa aşa-numitei „zone autonome” din Seattle a suscitat o vastă controversă politică. Preşedintele Donald Trump a declarat că ea este în mâinile anarhiştilor şi ale militanţilor de stânga, ameninţând că va impune restabilirea ordinii prin forţă

Primarul oraşului Seattle, Jenny Durkan, şi guvernatorul statului Washington, Jay Inslee, au apărat existenţa „zonei autonome” şi au respins declaraţiile lui Donald Trump.