Evenimentul Zilei > Social > ALERTĂ ANM pentru ROMÂNIA. CICLONUL OLAF loveşte ŢARA DUMINICĂ. Se va CIOCNI cu un alt CICLON
ALERTĂ ANM pentru ROMÂNIA. CICLONUL OLAF loveşte ŢARA DUMINICĂ. Se va CIOCNI cu un alt CICLON

ALERTĂ ANM pentru ROMÂNIA. CICLONUL OLAF loveşte ŢARA DUMINICĂ. Se va CIOCNI cu un alt CICLON

ANM avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

„Există un ciclon, Numa, pe numele lui, care vine din zona Italiei, care a afectat cu inundaţii Grecia, cu vânt şi grindină Croaţia şi care se deplasează către sudul ţării noastră, pe când Olaf este format în zona peninsulei Scandinavice, deci, până vine în România, trece mai întâi Numa.


CICLONUL „OLAF” se îndreaptă spre ROMÂNIA. Care sunt DAUNELE PERMANENTE pe care le va avea asupra CLIMEI


Sunt două cicloane separate, fără legătură unul cu celălalt. Numa işi pierde din intensitate până ajunge la noi, pentru că el a făcut prăpăd în Grecia şi Italia. În România, ne va afecta cu nişte precipitaţii pe parta de sud, sud-vest a ţării, cu vreme închisă, cu nori pe partea de sud-est, până sâmbătă”, a declarat, pentru Mediafax, meteorologul Alina Şerban.

Meteorologii avertizează că ciclonul Olaf, care va ajunge în România, duminică, va transforma precipitaţiile aduse de Numa, în ninsoare, în special în nord, centru şi nord-vest.

Ciclonul OLAF se apropie vertiginos de Europa, experţii considerând că va aduce odată cu el şi schimbări dramatice climei din România.