Evenimentul Zilei > International > Alertă aeriană! Un elicopter a fost deturnat. Hoții voiau să-l folosească la o evadare
Alertă aeriană! Un elicopter a fost deturnat. Hoții voiau să-l folosească la o evadare

Alertă aeriană! Un elicopter a fost deturnat. Hoții voiau să-l folosească la o evadare

Poliţia belgiană a arestat patru indivizi, care ar fi încercat recent să deturneze un elicopter şi l-au forţat pe pilot să zboare în zona a două închisori, într-o tentativă extrem de ingenioasă de a ajuta un deținut să evadeze.

Bărbaţii, care erau înarmaţi, au preluat vineri controlul asupra unui elicopter în oraşul Anvers, din nordul Belgiei. Potrivit Parchetului federal belgian, suspecţii închiriaseră elicopterul pentru un zbor de agrement. După ce elicopterul s-a înălţat de la sol în apropiere de Anvers, de pe aerodromul Deurne, ei l-au ameninţat pe pilot, un bărbat de 36 de ani, şi l-au forţat să îndrepte aparatul de zbor spre Bruxelles, mai exact deasupra a două închisori, Forest și Saint Gilles, din apropierea capitalei belgiene.

Postul Belgian de televiziune VRT a precizat că poliţia crede că suspecţii intenţionau să forţeze evadarea unor deţinuţi din cele două penitenciare, dar aparatul de zbor nu a putut ateriza în curţile închisorilor din cauza mărimii sale. Era mult prea mare pentru a permite o aterizare în siguranță. Ulterior, elicopterul a aterizat într-o parcare de la est de Bruxelles, iar suspecţii au fugit. Ulterior, au fost arestaţi. Niciun deţinut nu a evadat din cele două închisori.

Un localnic a declarat că observase ceva suspect vineri, când a văzut elicopterul zburând la o înălțime suspect de joasă față de închisoarea din apropierea casei sale. Acesta a distribuit un video cu incidentul pe rețeaua Twitter, cu mesajul „de ce acest elicopter, care s-a învârtit ore întregi deasupra Bruxellesului, a trecut foarte aproape de acoperișul închisorii Forest?”

O afacere de familie

Același post de televiziune a revenit ulterior cu precizarea că suspecții sunt un bărbat de 24 de ani și tatăl său adoptiv, precum și alți doi tineri. În urma interogatoriului poliției a rezultat că motivul acțiunii era evadarea din închisoare a soției principalului suspect.

După ce au făcut rezervarea cursei la compania care oferea tururi aeriene tematice, bărbații au cerut un elicopter de dimensiuni mai mari, suficient pentru 6 persoane, ceea ce arăta o intenție clară de a lua la bord încă o persoană. În plus, clienții au solicitat și un pilot cu experiență. De aici și suspiciunile anchetatorilor că a fost vorba de o tentativă de a ajuta un deținut. Autoritățile b să evadeze.

Autoritățile belgiene au confirmat că, după incident, cele două închisori au luat măsuri sporite de siguranță, astfel încât nimeni să nu poată evada, informează DW.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: