Ce trebuie să știți atunci când vreți să alegeți o tencuială decorativă?

Ce trebuie să știți atunci când vreți să alegeți o tencuială decorativă?

Având în vedere că tencuiala este ultimul strat care se aplică pe fațada casei sau imobilului vostru, alegerea unei variante cât mai potrivite ar trebui să fie o preocupare pentru mulți dintre beneficiarii lucrărilor realizate cu acest tip de produs.

Decizia este racomandat să fie luată cunoscând cât mai multe dintre proprietățile, caracteristicile, structura, culoarea, textura și rezistența tencuielilor decorative.

La ora actuală există numeroase variante de tencuieli, ce au în compoziția lor elemente dintre cele mai diverse și care sunt extrem de performante. Cu cât integrează  în structura lor ingrediente mai speciale, cu ataît crește eficința și implicit costul lor.

Iată care sunt principalele tipuri de tencuilă decorativă:

  • Tencuiala decorativă minerală ce are în structura sa un amestec de ciment alb, văr, pigmenţi, adaosuri minerale și răşini sintetice etc. și care este potrivită pentru orice tip de lucrare.
  • Tencuiala decorativă siliconică ce integrează răşini siliconice, combinate cu diverse ingrediente minerale, pigmenţi, etc. și este potrivită pentru zonele umede, structura sa flexibilă facând-o să fie recomandă pentru construcţiile noi.
  • Tencuiala decorativă silicatică ce are în compoziția sa silicat de potasiu în amestec cu pigmenţi anorganici, ingrediente minerale și este recomandată pentru suprafeţe neelastice.
  • Tencuiala decorativă acrilică ce este obţinută din răşini acrilice în combinaţie cu pigmenţi şi ingrediente minerale și are o foarte bună aderenţă la stratul suport.
  • Tencuiala decorativă cu fibre de carbon, ce include în stuctura sa acest tip de element  și este rezistentă la umezeală, foc și raze ultraviolete.
  • Tencuiala decorativă mozaicată ce conţine granule minerale colorate şi răşini sintetice și este deosebit de rezistentă la acţiuni mecanice şi la intemperii, fiind destinată zonelor celor mai expuse, precum soclurile şi gardurile.

 

Având în vedere că vorbim despre un material de finisare, tencuiala decorativă trebuie aleasă și în funcție de granulație, care va face ca exteriorul locuinței să arăte diferit, fie să aibă forma de bob lângă bob, fie aceea de scorță de copac, cu striații.

 

Citește și: Pași pentru optimizarea unui website pe Google

 

Pentru a vă putea bucura de calitățile extraordinare ale acestor produse este bine ca atunci când vă decideți să cumpărați un astfel de produs să vă interesați de toate detaliile necesare privind eficiența și recomandările lor de utilizare.  Iar după ce ați achiziționat produsele să aveți grijă să fie folosite respectând toate specificațiile tehnice privind temperaturile indicate, durata de uscare, grosimea stratului, timpul optim de aplicare.

Dacă aplicați un strat prea subţire de tencuiala decorariva se reduce gradul de protecţie oferit de aceasta. Dacă aplicați un strat prea gros este mult mai dificilă structurarea materialului. Țineți întotdeauna seama de modalitatea de aplicare indicată de producător.

Dacă alegeți o culoare foarte aprinsă, acesta se va decolora mult mai rapid în timp. Insă dacă alegeți o culoare neutră, caldă ea se va menține așa cum este o vreme mai îndelungată. Culorile deschise se murdăresc mult mai repede decât cele închise. Dacă locuința se află într-o zonă urbană optați atât pentru o culoare potrivită, cât și pentru o granulație care să nu favorizeze depunerile de praf.

 

Acestea sunt doar o parte dintre detaliile și recomandările pe care să le aveți în vedere atunci când vreți să alegeți o tencuiala decorativă potrivită. Pentru mai multe informații și pentru a comanda online intati pe site-ul Vopsele-Tencuieli.ro!

 

Ne puteți urmări și pe Google News