Fost ministru al Apărării și unul dintre oamenii importanți ai partidului, senatorul Mihai Fifor este de părere că PNL încalcă multe principii democratice atunci când anunță că va modifica legislația electorală.

Fifor crede că liberalii caută să își asigure un avantaj prin vot la locale în două tuturi, numai că un asemenea demers este criticat de Comisia de la Veneţia, arată Agerpres. Așadar, social-democrații se pregătesc să meargă cu jalba-n proțap la Comisia pe care o ignorau total când se aflau la putere.

„Comisia de la Veneţia, care a fost invocată în numeroase rânduri de către PNL pentru a-şi susţine atacurile anti-PSD, stipulează foarte clar, în «Codul bunelor practici în materie electorală», că modificările structurale privind sistemul electoral nu ar trebui să se opereze cu mai puţin de un an înainte de alegeri. Mai mult decât atât, Comisia de la Veneţia atrage atenţia că modificarea structurală a legislaţiei electorale cu mai puţin de un an înainte de alegeri, chiar dacă ar fi făcută cu bună credinţă, va fi inevitabil influenţată de interesele electorale ale celor care se află la putere în momentul respectiv. Ori exact acest lucru încearcă să facă liberalii în acest moment prin încercarea de forţare a legislaţiei pentru alegeri în două tururi de scrutin. Sigur că dacă PNL va continua în aceeaşi cheie, solicitând o sesiune extraordinară pe acest subiect, vom depune, împreună cu UDMR, o moţiune de cenzură, pentru a pune capăt acestor proceduri profund antidemocratice”, precizează liderul PSD Arad.

Te-ar putea interesa și: