Alegerile din SUA. Popularitatea lui Barack Obama, în picaj. De ce scade liderul american în sondaje

Alegerile din SUA. Popularitatea lui Barack Obama, în picaj. De ce scade liderul american în sondaje

Preşedintele american Barack Obama, care candidează pentru un nou mandat la Casa Albă, pierde din ce în ce mai mult din popularitate pe măsura apropierii alegerilor din luna noiembrie.

Dacă în urmă cu o lună, el îl devansa cu 7% pe rivalul său republican Mitt Romney, în prezent această diferenţă este de doar un procent, indică rezultatele unui sondaj realizat recent de agenţia Ipsos.

Potrivit cercetărilor sociologice din ultimul timp, popularitatea preşedintelui american scade în mod constant, iar astăzi Barack Obama se află la cel mai scăzut nivel de popularitate din ultima jumătate de an. Sondajul a fost realizat după ce Obama a suferit mai multe înfrângeri de campanie, inclusiv prezentarea unui raport privind locurile de muncă, din luna mai, care prezenta situaţia într-o notă foarte optimistă, şi un comentariu făcut de liderul de la Casa Albă, la fel de optimist, referitor la situaţia foarte bună în acre s-ar afla sectorul privat, scrie "Chicago Tribune".

Îndoielile cu privire la şansele actualului locatar de la Casa Albă cu cinci luni înaintea alegerilor prezidenţiale l-au ajutat pe Romney să reducă diferenţa până la un procent - 45% faţă de 44%.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acelaşi timp, Barack Obama continuă să scadă în sondajele privind intenţiile de vot. Numai într-o singură lună ratingul său a scăzut cu 7 puncte. Avansul pe care îl obţine Romney se datorează şi îngrijorării publice tot mai mari privind criza datoriilor din Europa şi creşterea economică lentă, care au creat incertitudine în privinţa economiei SUA.