Economie

Actualul președinte american s-a angajat să creeze 10 milioane de locuri de muncă în 10 luni și se angajează să creeze un milion de noi întreprinderi mici.

De asemenea, dorește să reducă impozitele pe venit și să ofere companiilor credite fiscale pentru a le încuraja să păstreze locuri de muncă în Statele Unite.

Rivalul său democrat vrea să crească impozitele persoanelor cu venituri mari pentru a finanța investițiile în servicii publice, dar spune că această creștere va afecta doar persoanele care câștigă mai mult de 400.000 de dolari pe an.

Joe Biden mai spune că este în favoarea creșterii salariului minim federal la 15 dolari pe oră (12,80 euro), de la actualul 7,25 dolari (6,20 euro).

Sănătate

Donald Trump vrea să abroge programul  Obama Care, care își propune să universalizeze accesul la asistență medicală și să reglementeze sistemul privat de asigurări de sănătate. Președintele spune că dorește să îl îmbunătățească și să-l înlocuiască, deși nu au fost dezvăluite detalii în legătură cu acest plan.

Trump intenționează, de asemenea, să scadă prețul medicamentelor, permițând importul de medicamente mai ieftine din străinătate.

Joe Biden vrea să protejeze și să extindă Obama Care. Promite asigurări de sănătate publice disponibile tuturor americanilor și garantează că nu vor plăti mai mult de 8,5% din venitul lor lunar pentru acoperirea sănătății.

De asemenea, intenționează să reducă vârsta minimă de la 65 la 60 de ani pentru persoanele care pot beneficia de programul american de asigurări de sănătate Medicare, ceea ce ar privi 20 de milioane de americani.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE