Evenimentul Zilei > Actualitate > Alegerile din Moldova. Bătălia pentru Chișinău, bătălia pentru Occident
Alegerile din Moldova. Bătălia pentru Chișinău, bătălia pentru Occident

Alegerile din Moldova. Bătălia pentru Chișinău, bătălia pentru Occident

Cea mai importantă încleștare electorală din cadrul scrutinului care are loc în Republica Moldova se desfășoară la Chișinău, între pro-occidentalul Dorin Chirtoacă și pro-moscovita Zinaida Greceanîi.

Mai multe informații despre turul II al alegerilor locale din Moldova pe Evenimentul zilei de Moldova.

Peste 1,8 milioane de alegători sunt așteptați la urne duminică, 28 iunie, în al doilea tur al alegerilor locale din Republica Moldova. O înfruntare dură între forțele care doresc o apropiere de structurile occidentale și forțele care vor să împingă țara spre Rusia.

În prima linie a acestui „front electoral” este scrutinul de la Chișinău, unde se înfruntă Dorin Chirtoacă, primarul în exercițiu, din partea Partidului Liberal, și Zinaida Greceanîi, fost premier, candidat al Partidului Socialiștilor.

În primul tur, Chirtoacă a reușit să întoarcă o situație care părea pierdută, situându-se în final pe primul loc, cu 37,52%, față de 35,68% pentri Greceanîi.

Miza alegerilor locale de la Chișinău este uriașă pentru viitorul Republicii Moldova, reprezentând un puternic semnal către exterior. Simbolistica este evidentă, Chișinăul fiind deopotrivă capitala țării, dar și orașul cu cel mai mare număr de alegători.