Alegerile din Franța: Socialistul Hollande îl devansează pe Sarkozy în sondaje

Alegerile din Franța: Socialistul Hollande îl devansează pe Sarkozy în sondaje

Cu trei zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, candidatul socialist Francois Hollande continuă să conducă în intenţiile de vot ale francezilor, cu 28 % faţă de cele 25 de procente favorabile preşedintelui în exerciţiu Nicolas Sarkozy.

Potrivit unui sondaj CSA publicat ieri, în turul al doilea, candidatul socialist este presupus învingător net cu 57 % din voturi (-1 în raport cu un sondaj precedent al CSA) faţă de 43 % (+1) pentru preşedintele Sarkozy. Aceste evoluţii sunt calculate în raport cu ancheta efectuată de acelaşi institut cu 48 de ore anterior, în 16-17 aprilie. După cei doi politicieni aflaţi la vârf în sondaje, scorurile candidatei extremei drepte Marine Le Pen şi candidatului stângii radicale Jean-Luc Melenchon au înregistrat un uşor recul, cu 16 % pentru prima (-1) şi 14,5 pentru al doilea (-0,5).

Aflat în poziţia a cincea, candidatul centrist Francois Bayrou a progresat uşor (+0,5), obţinând 10,5% din intenţiile de vot, informează Agrepres.

Pronosticul de victorie în turul al doilea, exprimat de persoanele intervievate, progresează masiv în beneficiul lui Francois Hollande, potrivit acestei anchete: 55 % (+6 puncte) anticipează victoria sa şi doar 25 % (-2) - pe cea a lui Sarkozy.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, 38 % dintre persoanele anchetate - adică un procent foarte important cu câteva zile înainte de primul tur - declară că ar putea încă să-şi schimbe opinia până duminică, procentul lor reducându-se la 23 % pentru turul al doilea.

Sondajul a fost realizat în perioada 18-19 aprilie pe un eşantion naţional reprezentativ de 1.134 persoane de vârste peste 18 ani.