Alegerile din Franţa: Sarkozy şi Hollande, faţă-n faţă înainte de confruntarea finală

Alegerile din Franţa: Sarkozy şi Hollande, faţă-n faţă înainte de confruntarea finală

Moment-cheie al ultimelor zile de campanie electorală, singura dezbatere în direct dintre socialistul Francois Hollande şi Nicolas Sarkozy începe în această seară, fiind difuzată de France 2 şi TF 1. Confruntarea este considerată decisivă pentru alegerea viitorului preşedinte al Franţei.

UPDATE 5 François Hollande a trecut la ofensivă în legătură cu bilanţul adversarului său, insistând pe creşterea şomajului în timpul mandatului lui Nicolas Sarkozy şi comparând cu situaţia mult mai favorabila din Germania.

"Şomajul nostru a crescut, competitivitatea noastră s-a degradat şi Germania stă mai bine decât noi", a spus el

"Germania a făcut contrariul politicii pe care o propuneţi francezilor. Germania a făcut TVA-ul antidelocalizare, ea a făcut regula de aur pe care o refuzaţi... Mă tem ca acest argument să nu se întoarcă violent împotriva voastră", i-a replicat Nicolas Sarkozy. UPDATE 4. "Ştiţi cât ar costa energia în cele 70 de miliarde deficit. Vă spun eu..." "Aici nu dvs puneţi întrebările şi nici nu daţi note. Nu sunteţi aici ca să ne spuneţi ce ştiu sau nu ştiu eu", a răspuns Hollande. UPDATE 3. ."Cand am fost comparat cu Hitler sau Franco dvs nu aţi spus nimic", s-a plâns Sarkozy. "Nu e adevărat", a replicat Hollande."Domnule Sarkozy, vă este foarte greu sa vă  daţi drept victimă", a spus Hollande, precizând că el condamnă orice excese.  UPATE 2 Am dovada acestui spirit colectiv: nu a existat niciodată violenţă în timpul mandatului meu de cinci ani, a replicat Sarkozy. Există cei care vorbesc despre adunare şi cei care au făcut-o, a adăugat presedintele. UPDATE 1 Vreau să fiu preşedinte al adunării. Francezii se opun unii altora, sunt împărţiţi, eu vreau să îi aduc împreună. Acesta este sensul schimbării pe care am propus-o, a declarat Hollande, desemnat să deschidă dezbaterea. După mai multe luni de campanie, cei doi finalisti se vor afla faţă-n faţă. Echipele de campanie ale socialiştilor şi actualului preşedinte au negociat până la ultimul detaliu legat de cum va decurge întâlnirea celor doi finalişti în cursa pentru Elysee.

Dezbaterea va dura două ore şi va fi urmărită de 20 de milioane de oameni. Detalii negociate la sânge A fost stabilită până şi temperatura din studio şi alte aspecte tehnice. Echipele candidaţilor au stabilit împreună cu Consiliul Superior al Audiovizualului ca masa care îi va separa pe cei doi candidaţi să aibă 2,5 metri, iar aceştia să ia loc în alveole decupete în această masă. Hollande va ocupa partea stângă a ecranului, iar Sarkozy cea dreaptă. Presa franceză nu a aflat încă daca cei doi jurnalişti care vor participa la dezbatere, David Pujadas şi Laurence Ferrari, vor putea interveni în timpul discuţiei sau se vor limita doar la monitorizarea timpului alocat celor doi competitori. 20 de camere de filmat vor asigura transmisiunea în direct, iar cadrele cu cei doi au fost negociate la sânge. Realizatorul emisiunii va fi Jerome Revon, cel care a realizat şi confruntarea din 2007 dintre Nicolas Sarkozy şi Segolene Royal (partenera de viaţă de la acea vreme a lui Hollande).

Ne puteți urmări și pe Google News