Evenimentul Zilei > International > Alegeri prezidențiale, turul doi. Primele incidente la votul din diaspora
Alegeri prezidențiale, turul doi. Primele incidente la votul din diaspora

Alegeri prezidențiale, turul doi. Primele incidente la votul din diaspora

Turul doi al alegerilor prezidențiale nu trec fără incidente. Din cauza unei situaţii neprezăzute, secția de votare nr. 427 din Savona, Italia a trebuit să fie mutată de urgenţă.

În această zonă, a fost emis cod roşu de inundaţii, iar autoritățile locale au notificat Consulatul General al României la Torino, solicitând evacuarea clădirii în care se află secția de votare.

Incidentul a avut loc în seara de vineri, în jurul orei 21:00.

În asemenea condiţii Consulatul General al României la Torino a făcut demersurile necesare pe lângă Primăria Torino, care a amenajat o altă secţie de vot pentru alegerile prezidențiale pe Palazzo Comunale, Piazza Sisto IV, la aproximativ 600 de metri de prima.

Ministerul de Externe face precizarea că procesul de vot al celui de-al doilea tur de scrutin aferent primei zile nu a fost afectat în niciun fel la această secție.

Potrivit legislaţiei, Autoritatea Electorală Permanentă trebuie să aprobe noua secţie de vot.

Secția de vot din Savona a fost amenajată inițial într-o clădire din apropierea centrului istoric, pe malul râului Letimbro (vezi foto mai sus). Adresa veche era Consiglio della Quinta Circoscrizione, Corso Mazzini nr. 25, Savona.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, Protecția Civilă a decis să evacueze întreaga zonă.

De asemenea, în regiunea Liguria a fost anunțat un cod roșu de vreme rea. Sunt așteptate precipitații abundente și vânt puternic în toate provinciile de pe coasta de nord-vest. Cele mai afectate orașe sunt Genova și Savona, unde meteorologii anunță în cursul zilei de sâmbătă „un eveniment rar, un covor de apă de 10 centimetri, în timp ce valurile mării ar putea depăși 6 metri”.

La Genova au fost închise școlile și muzeele, iar în parcuri, grădinile publice și cimitire accesul a fost limitat. Au fost suspendate și evenimentele în aer liber și târgurile, potrivit digi24.ro