Alegeri pentru postul de primar al oraşului Chicago: Rahm Emanuel este favorit

Alegeri pentru postul de primar al oraşului Chicago: Rahm Emanuel este favorit

Fostul şef de cabinet al preşedintelui american Barack Obama, Rahm Emanuel, este favorit în alegerile pentru postul de primar al oraşului Chicago, organizate astăzi, scrie ziarul israelian Haaretz.

Un sondaj comandat săptămâna trecută de publicaţia Chicago Tribune arăta că Emanuel este creditat cu 49 la sută din voturi, cu mult înaintea principalului contracandidat, Gery Chico, care ar obţine doar 19 procente din voturi.

Fostul şef de cabinet şi-a intensificat campania în ultimele zile cu scopul de a evita un al doilea tur al localelor, pe 5 aprilie.

Dacă va câştiga, Emanuel îl va înlocui la primăria oraşului Chicago pe Richard Daley, care a ales să nu mai candideze după şase mandate consecutive de primar. Daley este astfel cel mai longeviv primar din Statele Unite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rahm Emanuel şi-a dat demisia de la Casa Albă în octombrie pentru a se înscrie în cursa pentru postul de primar. El şi-a câştigat dreptul de a candida în urma unui verdict dat de instanţa supremă a statului Illinois, după ce o curte de apel îi invalidase iniţial cererea pe motiv că Emanuel nu a locuit efectiv timp de un an în Chicago înaintea alegerilor, aşa cum cere legislaţia electorală a statului.