Moise Guran critică dur metoda „inedită” de alegeri interne pe care cei de la USR o practică, invocând faptul că deși prezența la vot este mică, membrii partidului în cauză ar trebui înștiințați totuși de existența lor.

„La USR București au loc alegeri interne, aproape conspirative. Adică nu prea știu nici membrii de ele. Înțeleg că prezența la vot este foarte mică, iar asta avantajează gruparea nicușoristă (de stânga).

Dar implicațiile sunt mult mai mari, căci acesta este punctul de la care USR (tot USR-ul) poate trece cu arme și bagaje pe stânga, ca viitor opozant al PNL, în încercarea de a constitui utopia intelectualistă a alternativei la PSD, adică un fel de Demos rebranduit.

Asta pe termen lung. Pe termen scurt, pe fondul slăbirii grupării lui Barna, legitimarea controlului lui Nicușor Dan asupra celei mai mari filiale a USR deschide probabil drumul spre ruperea alianței cu PLUS și cu Dacian Cioloș.

Pentru că nu s-a uitat la Star Wars când era mic, dl Nicușor Dan nu înțelege că deși a fost momit chiar de către PNL să candideze la Primăria Capitalei, el nu va fi niciodată candidatul PNL, al PLUS sau al unui alt partid de dreapta.

În fapt, prin această manevră foarte inteligentă, PNL își distruge concurența pe dreapta, păstrând opțiunea de a arbitra meciul din interiorul USR, dar și pe cel dintre USR și PLUS.

Mi se pare că USR e pe punctul de a-și semna astfel certificatul de irelevanță politică. Mai țineți minte când i-am avertizat să scape de marxiști? N-au făcut-o. N-au știut nici cum, n-au avut nici cu cine și m-au înjurat pe mine că cică nici nu mai contează stânga-dreapta. Mai vorbim”, scrie Moise Guran pe Facebook.