Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri europarlamentare 2014. Cu politicianul la Photoshop
Alegeri europarlamentare 2014. Cu politicianul la Photoshop

Alegeri europarlamentare 2014. Cu politicianul la Photoshop

Pentru a aduna cât mai multe voturi politicienii s-au înfrumusețat virtual

Nu candidează la un concurs de frumusețe, ci pentru un loc în Parlamentul European. Cu toate acestea, candidații le fac „ochi dulci” alegătorilor din afișe în care, cu ajutorul tehnicii moderne, par mult mai tineri, mai frumoși, mai slabi, fără riduri sau cearcăne. Soluția miraculoasă vine de la programele de editare a imaginilor. Photoshop-ul nu este întotdeauna cea mai bună soluție, mai ales acolo unde s-a făcut exces de zel, rezultatul fiind că unii candidați, ca și susținătorii lor, au ajuns să arate cu totul altfel decât în realitate.

PNL: operație cosmetică în grup

Din Photoshop, Adina Vălean, soția liderului PNL și locul doi pe lista de candidați la PE, a ieșit cu o imagine care are puține asemănări cu realitatea: mai subțire, cu fața mai prelungă și cu forma ochilor ușor schimbată. Același lucru putem spune și despre colega sa, Norica Nicolai (locul unu pe liste). Aceasta a ieșit din Photoshop mai tânără cu câțiva ani, cu tenul mai neted și mai trandafiriu.

Nici liderul PNL, Crin Antonescu, nu a fost mai presus de asemenea vanități. Acesta s-a fotografiat alături de Klaus Iohannis pentru a transmite că-i susține pe candidații PNL la PE. Rezultatul a fost că Antonescu este de nerecunoscut, dar nu neapărat în bine, fotografia sa având un aer absolut nenatural.

Tinerețe generată pe computer

Candidatul PSD, Corina Crețu (locul unu pe lispa PSD pentru PE) pare și ea că a pozat pentru o reclamă, imperfecțiunile tenului fiind netezite. Că democrat-liberalii au preferat să lucreze pe cont propriu, cu ajutorul tinerilor din partid, în loc să apeleze la ajutorul unor profe sioniști, se vede clar doar aruncând o privire afișelor și bannerelor lor. Pe Monica Macovei au încercat să o facă să pară mai tânără, cu o piele întinsă și o privire luminoasă, dar diferența dintre o poză normală cu europarlamentarul PDL și cea cosmetizată, de pe afișe, este mult prea mare.

Colegul său, Theodor Stolojan a câștigat și el câțiva ani în plus, un zâmbet larg și a fost scăpat de riduri, mai ales în zona frunții. La fel și Traian Ungureanu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: