Evenimentul Zilei > International > Alegeri cu final previzibil în Coreea de Nord
Alegeri cu final previzibil în Coreea de Nord

Alegeri cu final previzibil în Coreea de Nord

Coreea de Nord a organizat duminică alegerile pentru noii consilieri din adunările locale ale provinciilor, orașelor și județelor din toată țara, informează mass-media de stat de la Phenian.

Alegerile se desfășoară o dată la patru ani, iar numărul de locuri este determinat de numărul cetățenilor din fiecare zonă.

„Potrivit datelor disponibile la Comisia Electorală Centrală de Îndrumare, 99,98% dintre alegători au participat la vot, cu excepția celor care se află în turneu în străinătate sau care lucrează pe mări și oceane”, a comunicat Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord.
„Chiar și alegătorii în vârstă sau cei bolnavi și-au depus buletinele de vot în urnele mobile”, susține reportajul, adăugând că numărătoarea buletinelor de vot este în plină desfășurare.
KCNA (Agenția Centrală de Știri) a dat publicității o informație potrivit căreia rata de participare la prânz era de 82,07%.
Agenția de știri nu a spus dacă liderul nord-coreean Kim Jong-un a apărut la vreo secție de votare, dar afirmă că acesta și-a exprimat opțiunea de vot.
În 2015, presa nord-coreeană l-a arătat pe Kim Jong-un la vot alături de sora sa mai mică, Kim Yo-jong, într-o secție de votare din Phenian.
Numărul oficial al alegătorilor din anul respectiv a fost de 99,9%, toți aceștia votând candidații partidului.
Adunările locale din Coreea de Nord se întrunesc o dată sau de două ori pe an pentru a decide cu privire la bugete și alte probleme regionale. De asemenea, ei aleg conducătorii fiecărei provincii, oraș și județ.
În martie, Coreea de Nord a organizat alegeri naționale, alegând 687 de deputați noi în Adunarea Supremă a Poporului. Aproape jumătate dintre deputații anteriori au fost înlocuiți.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: