Evenimentul ZileiPoliticaAlegeri 2016. PSD și PNL își pregătesc de pe acum candidații pentru București

Alegeri 2016. PSD și PNL își pregătesc de pe acum candidații pentru București

Alegeri 2016. PSD și PNL își pregătesc de pe acum candidații pentru București
Cu un an înainte de alegerile locale, PNL are deja patru potențiali candidați pentru primăria București: Ludovic Orban, Alina Gorghiu, Marian Petrache, Cornel Pieptea. Planurile le-au fost încurcate la Primăria sectorului 1 de către DNA, iar sectoarele 2, 3 și 4 au șanse mari să rămână la PSD și UNPR.

În PNL există mulți doritori pentru a candida la Primăria Generală a Capitalei a spus, ieri, co-președintele liberal Alina Gorghiu, adăugând că nu și-a pus problema să candideze. Întrebată, însă, dacă va refuza să candideze la București în cazul în care partidul i-o va cere, Gorghiu a răspuns: „Acestui partid eu nu pot să-i refuz nimic”. Surse din partid declarau pentru EVZ, la sfârșitul lunii mai, că și Alina Gorghiu urma să fie inclusă în sondajele partidului pentru Primăria Bucureștiului.

Nu este exclus ca, înainte de desemnarea candidatului PNL pentru Primăria Capitalei, să asistăm la o nouă confruntare Gorghiu-Orban, așa cum s-a întâmplat în decembrie 2014 pentru președinția v e c h i u – lui PNL. Ludovic Orban și-a exprimat dorința de a candida la primăria Capitalei. Întrebat dacă dorește să candideze la Primăria Generală, Orban a răspuns: „Da, cu siguranță. Și m-am și pregătit din 2000 pentru această candidatură”, a declarat el. Printre numele vehiculate se mai numără și secretarul general Marian Petrache, care ar fi tentat și de o candidatură la parlamentare, dar și viceprimarul PNL al Capitalei, Cornel Pieptea. În ceea ce îl privește pe Sorin Oprescu, PSD îl va susține, probabil, pentru un alt mandat, până în acest moment, social-democrații neavând o altă variantă.


FOTO: Sorin Oprescu este avantajat de sistemul electoral: va exista un singur tur de scrutin, situație care îi ajută pe primarii în funcție FOTO: LIBERTATEA DNA distruge planurile PNL

În privința sectoarelor, dacă până ieri sectorul 1 părea adjudecat din nou de Andrei Chiliman în 2016, recentele sale probleme cu legea sunt de natură a schimba datele problemei. Din partea PSD, un nume vehiculat pentru conducerea organizației este cel al lui Dan Tudorache, șef al filialei de sector.

La sectorul 2, confruntarea va fi între actualul primar, membru al UNPR, Neculai Onțanu, cu șanse foarte mari de a câștiga un alt mandat, susținut și de PSD și de liberalul Dan Cristian Popescu. Actuala majoritate va păstra, probabil, și conducerea administrației Sectorului 3, Robert Negoiță urmând să câștige, probabil, un al doilea mandat în fața Sulfinei Barbu, despre care se vorbește că va fi candidatul PNL la primăria Sectorului 3, dar și conducerea primăriei Sectorului 4, prin Cristian Popescu Piedone.


FOTO: Ludovic Orban(PNL) nu ar fi la prima sa încercare de a câștiga Primăria sectorului 1 FOTO: NICU DÎRDÎIACLa Sectorul 5, având în vedere problemele cu legea ale lui Marian Vanghelie, vom asista la o confruntare între deputatul PSD Cristian Rizea și deputatul PNL de Diaspora, Ovidiu Raețchi.

Actualul primar al Sectorului 6, Rareș Mănescu, nu mai este interesat de un nou mandat, astfel că Răzvan Mironescu (PNL) și Ștefan Florescu sau Gabriel Mutu (PSD) sunt numele vehiculate pentru a candida la primăria acestui sector.


PSD și UNPR pot câștiga fără probleme primăriile din sectoarele 2, 3 și 4.


PNL racolează primari PSD

Dacă sunt cotați cu mai multe șanse de câștig, PNL racolează și primari de la PSD. Mai mulți primari suceveni, membri ai unor partide aflate, în prezent, în arcul guvernamental, inclusiv din PSD, vor candida anul viitor pe listele PNL, a declarat, ieri, vicepreședintele regional al partidului, deputatul sucevean Ioan Bălan. „Avem mulți primari și mulți social-democrați care și-au arătat susținerea față de PNL’’, a completat Bălan, adăugând că obiectivul PNL pentru 2016 îl reprezintă câștigarea Primăriei și a Consiliului Județean Suceava, dar și a cât mai multor primării în județ.


Accesează: