Pentru un începător în ale casei, achiziționarea chiuvetei se face după design și poate și după utilitate. O mare de modele, unele mai scumpe, altele mai ieftine, dar nu atât de frumoase. Merită oare să investiți 500 de lei într-o chiuvetă? Poate chiar 800? Dar cea ca a mamei este doar 150 de lei...
Iată de ce trebuie să știți pe ce dați banii: pe piață au apărut modele noi, din materiale noi. Ceea ce pe vremuri găseau părinții noștri sunt acum ultima treaptă în clasamentul calității. Chiuvetele clasice, de inox, rezistă cu mici îmbunătățiri chiar și 10 ani, dar aspectul lor după un timp lasă de dorit.
Inoxul se zgârie ușor și se despinde din blat la fel de ușor datorită flexibilității acestui metal. Dacă ați găsit un model de chiuvetă din inox care să vă placă, mergeți pe această linie, cu riscul ca după câțiva ani să fiți nevoiți să o schimbați.
Fonta este cel mai rezistent material la ora actuală în materie de chiuvete. Acestea sunt practic indistructibile, imposibil de zgâriat sau de pătat. Rezistența lor este de zeci de ani, însă și prețul este unul piperat.
Cuprul nu este foarte căutat, deși este un material bun, antibacterian. Probabil că aspectul cuprului nu este pe gustul tuturor, având un aer retro. Acrilul dă acel aer american în bucătăriile noastre și este un material rezistent și ușor de curățat. Mai mult, dacă apar zgârieturi, acestea pot fi înlăturate prin metode polish.