Moș Crăciun ne-a cerut și în acest an să-l ajutăm să-i cunoască pe copiii cuminți din România. Pentru asta, însă, avem nevoie de ajutorul părinților care sunt mândri de odraslele lor. Tot ce trebuie ei să facă este să ne trimită o fotografie a copilului cuminte și o poveste frumoasă despre el, pe email: [email protected] evz.ro. Avem, însă, o mare rugăminte: părinții să ne furnizeze și adresa unde Moșul să le trimită, ulterior, Diploma de copil cuminte, dar și un număr de telefon, ca să-i putem anunța când apare în ziar materialul cu odrasla lor.

Cum să-l îmbunezi pe Moș Nicolae

Chiar dacă scopul principal e să primească diplome de copilași cuminți și daruri de la Moș Crăciun, Alecsia și Sofia nu-l uită pe Moș Nicolae. Nu de alta, dar el vine primul, mai precis diseară (în noaptea de 5 spre 6 decembrie).

TĂTICUL LOR, ALECU, NE SPUNE POVESTEA:

„Cred că «regina» amintirilor frumoase despre noaptea lui Moș Nicolae e de acum un an, din 2016, când Alecsia a vrut să îl răsplătească pe bătrânul silit de tradiție să străbată în doar câteva ore întreg mapamondul în căutarea ghetuțelor copiilor cuminți. Așa mi-am notat-o eu în paginile Jurnalului de tătic:

 

Alecsia m-a uimit cu ceva. A făcut o jucărie, din plastic, hârtie și plastilină și a pus-o la ușă, chiar lângă ghetele ei, cu un bilet alături.

– Ce e asta?
– Tati, Moș Nicolae aduce cadouri pentru toată lumea, dar nimeni nu îi dă nimic și lui. E pentru el…

Cum să nu amanetezi Lumea întreagă și să arunci banii, dintr-un foc, pe o floare pe care să i-o așterni la picioare! Dimineață, când cizmele lor se cocoșau sub pachete, Alecsia și-a desfăcut sacoșa și a contabilizat rapid, din ochi, conținutul. Mintea-i rapidă ca un fluture a adunat ce i-a scris în scrisoare lui Moș Nicolae, ce i-a comandat lui Moș Crăciun și ce le-a cerut celor doi pentru soră-sa, Sofia, care, la 4 ani (5 ani acum, n. r.), nu știe încă să scrie. A comparat cu ce au primit deja și a concluzionat, gânditoare:

– Cam multe au rămas în cârcă la Moș Crăciun…

Gânditor am rămas și eu, morfolind în mână pachetul de tutun de pipă pe care mi-l adusesem în calitate de ajutor al moșului. Dar am ridicat ochii spre paharele cu grâu de deasupra frigiderului. Firele verzi îmi dădeau încrederea că poate voi reuși să-l ajut pe Crăciun…”

Te-ar putea interesa și: