Evenimentul Zilei > International > Ce reguli vor să impună partidele islamiste egiptene occidentalilor care vin în vacanţe
Ce reguli vor să impună partidele islamiste egiptene occidentalilor care vin în vacanţe

Ce reguli vor să impună partidele islamiste egiptene occidentalilor care vin în vacanţe

Vacanţele occidentalilor în celebra staţiune egipteană de la Marea Roşie, Sharm el-Sheikh, ar putea deveni de domeniul trecutului. Una dintre formaţiunile politice islamiste egiptene, Frăţia Musulmană, care a câştigat peste 35% la alegerile parlamentare de luna trecută, intenţionează să transforme Egiptul într-o ţară "fără de păcat", interzicând străinilor care vin aici să consume alcool sau să se afişeze pe plajă în costume de baie.

Dacă acest lucru va fi pus în practică în staţiuni renumite precum Sharm el-Sheikh, ar fi un adevărat dezastru pentru economia acestei ţări, afectată deja grav în acest an de protestele populaţiei, scrie „Daily Mail”.
Unul dintre candidaţii formaţiunii Frăţia Musulmană, Azza al-Jarf, a declarat că „turiştii nu trebuie să bea alcool când vin în Egipt, pentru că au destul acasă la ei”.
„Ei vin aici ca să admire o civilizaţie veche, nu să bea alcool”, a mai spus acesta.
Un cleric important a sugerat, într-o emisiune TV că „hotelurile de cinci stele ar trebui să nu ofere alcool şi să aibă o plajă pentru femei, separată de cea pentru bărbaţi”, astfel încât cei care vin în Egipt să se bucure de „o săptămână fără pacate”.

După succesul obţinut la primul tur al alegerilor din 28 şi 29 noiembrie, Frăţia Musulmană şi Alianţa Islamică, condusă de partidul salafist (fundamentalist musulman) Al Nour, au fost chestionate în legătură cu poziţia lor în faţa unor probleme precum legea islamică, libertatea personală şi turismul.

Alianţa Islamică a declarat deja că va impune legea islamică strictă în Egipt, în vreme ce Frăţia Musulmană a precizat că nu doreşte să îşi impună opiniile privind un mod de viaţă islamic corect asupra egiptenilor.
Turismul este esenţial pentru economia egipteană, care, aşa cum recunoaştea recent premierul interimar Kamal el-Ganzouri, se află „într-o stare mai rea decât îşi poate imagina cineva”.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: