Evenimentul Zilei > Actualitate > Alba. „Doctorul John” condamnat pentru trafic de Xanax
Alba. „Doctorul John” condamnat pentru trafic de Xanax

Alba. „Doctorul John” condamnat pentru trafic de Xanax

Un anagjat de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Alba Iulia a fost condamnat la închisoare, după ce a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Concret bărbatul, care era infirmier, se ocupa pe lângă atribuțiile lui de serviciu, și de traficul cu medicamente Xanax, Stilnox și Diazepam, aflate pe lista cu medicamente interzise la comercializare, fără rețetă verde, pe care le vindea consumatorilor de droguri.

Clienții infirmierului îi spuneau acestuia ”doctor John”, și apelau la acesta de fiecare data când era de serviciu în tura de noapte. Atunci, ”doctorul John” avea acces la dulapul cu medicamente speciale, de unde se servea în voie, după care complete în fișele medicale ale pacienților internați, pentru a putea deconta pastilele furate. O altă metodă de a face rost de medicamente era aceea de a se folosi de rețetele prescrise se medici, în cazul pacienților, de pe care ridica medicamentele necesare traficului de droguri.

Bărbatul a recunoscut în totalitate faptele comise, a acceptat un acord de recunoaștere a vinovăției și a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii DIICOT au deschis dosarul pe numele ”doctorului John” în februarie 2019, când un polițist sub acoperire a reușit să cumpere de la acesta 30 de pastille de alprazolam și alte 20 de pastile care conțineau substanță activă Zoliprem, în valoare de 150 de lei.

Consumatorii de droguri caută aceste medicamente, deoarece în combinație cu alcoolul induc o stare de euforie.