Evenimentul Zilei > Actualitate > Alba. Directorul DSP a fost trimis în judecată pentru delapidare
Alba. Directorul DSP a fost trimis în judecată pentru delapidare

Alba. Directorul DSP a fost trimis în judecată pentru delapidare

Incredibil dar adevărat. Ditamai directorul Direcției de Sănătate Publică Alba a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru acuzațiile de fals intelectual în formă continuată, complicitate la delapidare în formă continuată și tăiere fără drept de arbori.

Alexandru Sinea a fost reținut pentru prima dată în decembrie 2018, pentru 24 de ore, alături de alte persoane, cercetate în același dosar. Atunci, polițiștii l-au acuzat pe directorul DSP Alba, că prin firma ”Sinalex”, pe care o deține, ar fi contractat material lemnos de la Ocolul Silvic Blaj în sumă de aproape 500.000 de lei, pentru care ar fi emis cecuri, neîncasate la instituția silvică. Mai mult, la finalul anului respectiv s-ar fi întocmit rapoarte prin care lemnul în cauză ar fi figurat ca fiind netăiat, contrar realității.

Potrivit Romsilva, cecurile emise de societatea directorului DSP Alba, nu aveau acoperire în bancă, conturile societății fiind pe zero.

În acest dosar penal, mai sunt judecați Stâncel Ioan, Mărcuș Mircea Gheorghe și Marinescu Nicolae. Procurorii de la Blaj au solicitat Curții de Apel Alba Iulia să desemneze o altă instanță, altele decât instanțele din Alba, deoarece unul dintre inculpați are o rudă de gradul unu, în conducerea acestora.,