Evenimentul Zilei > Economie > Alarmant! Românii pe primul loc la CONTRIBUŢIA creşterii turismului din Bulgaria, implicit şi a economiei
Alarmant! Românii pe primul loc la CONTRIBUŢIA creşterii turismului din Bulgaria, implicit şi a economiei

Alarmant! Românii pe primul loc la CONTRIBUŢIA creşterii turismului din Bulgaria, implicit şi a economiei

Anunţul acesta ar trebui să îngrijoreze operatorii de turism din România! În 2017, Bulgaria așteaptă peste nouă milioane de turiști străini, cu un milion mai mult față de anul trecut. Va fi un adevărat record pentru turismul bulgăresc care se dezvoltă cu paşi repezi.

România va ocupa din nou primul loc pe piața turistică bulgară. În 2016 1 100 000 de români au vizitat țara vecină. În primele patru luni ale acestui an creșterea este de 17%, a anunțat ministrul turismului  bulgar,  Nikolina Anchelkova.

Datorită crizei din Turcia, se conturează o creștere cu 40% a numărului de turiști din Rusia. Numărul real al vizitelor este mult mai mare având în vedere că rușii au cumpărat în ultimii ani peste 300 000 de apartamente și vile pe litoralul bulgăresc.

Sunt așteptați cu 10-15% mai mulți turiști din Marea Britanie, Grecia, Franța, Germania și țările scandinave, informează Europa Liberă.  Iar zborurile directe din Franța și Olanda până la Varna și Burgas sunt cu 80% mai multe.

Litoralul soarelui este cea mai mare și cea mai atractivă stațiune bulgărească. După cum scrie ziarul britanic „Mirror” el este și cea mai ieftină destinație din Europă. Pentru un hotel cu același număr de stele o familie de patru persoane va plăti de două ori mai mult în Cipru și de trei ori în Palma de Majorca, mai scrie sursa menţionată.