Evenimentul Zilei > Social > Alarmant! Președintele Comisiei ATI cere pedepse pentru români: „Nicio regulă nu se respectă fără…”
Alarmant! Președintele Comisiei ATI cere pedepse pentru români: „Nicio regulă nu se respectă fără…”

Alarmant! Președintele Comisiei ATI cere pedepse pentru români: „Nicio regulă nu se respectă fără…”

Președintele Comisiei ATI a declarat că,  dacă vom continua așa, vom ajunge într-o situație dramatică deoarece nicio regulă nu se respectă fără pedepse.

Președintele Comisiei ATI din Ministerul Sănătății, Dorel Săndesc, trage încă un semnal de alarmă cu privire la evoluția epidemiei în România.

„Dacă vor continua să nu respecte regulile, se va ajunge într-o situație dramatică”, a declarat Săndesc. Mai mult, preşedintele comisiei ATI subliniază, în acest context, „că este nevoie de măsuri ferme, dar care să fie însoțite de pedepse pentru a fi respectate”.

„Evoluția este îngrijorătoare, nimeni nu mai poate contesta acest lucru și e greu de făcut o estimare. Trendul ascendent nu poate decât să ne îngrijoreze și să ne determine să facem ceva în acest sens”, a mai spus Dorel Săndesc.

Care sunt direcțiile în care trebuie acționat pentru a nu se ajunge la o situație dramatică

„Una este atitudinea comunității, de a conștientiza. Oamenii trebuie să înțeleagă că în funcție de atitudinea lor, de gradul în care vor respectă niște reguli, vom putea trece cu bine sau îi vom avea pe cei dragi pe coridoarele spitalelor, nemaidispunând de un pat, de un ventilator atunci când nu mai pot să respire sau nu mai au destul de mult oxigen așa cum s-a întâmplat și în alte țări. Este inevitabil că dacă vom continuă în același stil vom ajunge într-o situație dramatică și oamenii pot contribui fiecare”, a mai declarat preşedintele comisiei ATI din ministerul Sănătăţii.

Este un test important pe care îl putem trece, altfel nu vom lua notă de trecere la purtare, este conluzia sa.

Şi continuă: ”Apoi, rămâne responsabilitatea autorităților să impună respectarea lor, nicio regulă nu se respectă fără efectul punitiv, este rolul autorităților de a pregăti un sistem pregătit pentru criză” a declarat președintele Comisiei de Terapie Intensivă din Ministerul Sănătății.

Declarația a fost făcută în contextul în care în România a fost anunțat joi un număr record de cazuri noi de Covid-19, fiind înregistrate 614 cazuri de îmbolnăviri, potrivit Agerpres.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: