Coronavirus riscă să devină stagională, ca şi gripa. Este ameninţarea lansată de  „task force” al Casei Albe, italo-americanul Anthony Fauci, într-un interviu acordat CBS.

Dr. Anthony Fauci, specialistul american în boli infecțioase care nu se teme să-l corecteze pe Donald Trump în informările de presă de la Casa Albă asupra coronavirusului, trage un semnal de alarmă:

„Dacă virusul nu va fi învis la nivel global, sunt multe probabilităţi ca acesta să asume o natură stagională”, a remarcat Fauci, devenit ca o icoanăîn SUA şi din pricina prezenţei sale alături de preşedintele Donald Tump. „Va trebui să ne pregătim pentru situaţia ca odată cu stagiunea următoare, să se producă o revenire, având în vedere că este puţin probabil – a subliniat – că se va reuşi să-l facă să dispară de pe faţa planetei”.

Temerea unei reveniri a coronavirusului în toamnă, chiar dacă situaţiile şi cazurile de contagiere vor fi drastic reduse, este motivul pentru care guvernul federal american, a explicat Fauci, se implică „atât de dur”, pentru a nu fi surprins nepregătit, dezvoltând un vaccin şi studiind intervenţiile terapeutice.

Ar fi deci „fals” să se declare că administraţia americană are pandemia sub control, a spus el.

Expertul afirmase mai înainte că vor fi necesare între 12 şi 18 luni pentru a avea la dispoziţie vaccinul împotriva Covid-19, adică într-un timp relativ scurt, chiar dacă disponibilitatea de a-l avea pentru toţi ar putea dura.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, sunt cel puţin 40 de vaccinuri împotriva coronavirus, actualmente în cercetare, inclusiv câteva în fază de testare pe fiinţe umane în SUA, notează Agi.it.