Cel de-al doilea salariat al Penitenciarului din Craiova care a fost confirmat pozitiv la testul pentru detectarea virusului SARS-CoV-2 își desfășura activitatea în sectorul administrativ. Primul poliţist de penitenciare confirmat pozitiv îşi exercita atribuţiile de serviciu tot în sectorul administrativ şi nu a interacţionat cu persoane private de libertate.

Potrivit anunțului făcut de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), nici cel de-al doilea polițist nu a intrat în contact cu deținuții, astfel încât aceștia nu sunt în pericol să se infecteze.

„Acesta face parte din grupul de contacţi atribuit cazului comunicat public în data de 05.06.2020. Poliţistul de penitenciare îşi exercita atribuţiile de serviciu în sectorul administrativ”, se precizează în comunicatul ANP.

Un prim angajat al Penitenciarului Craiova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru noul coronavirus joi, 5 iunie. Conform sursei citate, până în prezent, cu excepţia celor două cazuri nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Craiova. De asemenea, la nivel de sistem, nu există situaţii în care, în urma testelor dispuse de Direcţiile de Sănătate Publică, să fie identificate persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV

„Joi (…) un angajat al Penitenciarului Craiova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Poliţistul de penitenciare îşi exercita atribuţiile de serviciu în sectorul administrativ şi nu a interacţionat cu persoane private de libertate. La nivelul unităţii, contacţii identificaţi în rândul personalului au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, urmând a fi aplicate recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. Spaţiile de lucru sunt dezinfectate şi se asigură continuitatea activităţilor”, a informat ANP.

Și un polițist al Penitenciarului din Iași a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta se afla în concediu de odihnă din 11 mai, dată de la care nu s-a mai prezentat în unitate. Astfel, la nivelul locului de deţinere nu se impune efectuarea unei anchete epidemiologice.