Evenimentul Zilei > Politica > ALARMĂ FALSĂ în avionul Air France
ALARMĂ FALSĂ în avionul Air France

ALARMĂ FALSĂ în avionul Air France

Incidentul care a provocat în noaptea de sâmbătă spre duminică aterizarea de urgenţă la Mombasa, în Kenya, a unui avion Air France, care plecase din Insula Mauritius şi avea ca destinaţie Paris, era 'o alarmă falsă', a anunţat duminică preşedintele director general al companiei, Frédéric Gagey, potrivit AFP.

Obiectul suspect descoperit era "un dispozitiv format din carton şi un fel de cronometru", a adăugat Gagey într-o conferinţă de presă. "După analizarea sa, s-a dovedit că este vorba de o alarmă falsă (…), conform informaţiilor de care dispunem", a declarat el. 

După examinarea unor fotografii cu obiectul în chestiune, "el nu avea nimic care să prezinte un pericol" pentru avion, pasageri sau echipaj, a mai spus preşedintele director general al Air France, repetând de mai multe ori că nu a existat niciun dispozitiv explozibil la bord. 

Zborul AF 463, cu 459 de persoane la bord şi 14 membri ai echipajului, a plecat de pe Insula Mauritius sâmbătă la ora locală 21:00 şi urma să ajungă la Paris duminică la ora locală 05:50 locală (04:50 GMT). Avionul a aterizat pe aeroportul internaţional Moi de Mombasa, pe coasta de est a Kenyei, la ora locală 00:37