Evenimentul Zilei > Actualitate > ALARMA FALSA CU BOMBA de la aeroporturile din Cluj si Tg Mureș a fost dată de „o voce de bărbat de pe o cartela PrePay”
ALARMA FALSA CU BOMBA de la aeroporturile din Cluj si Tg Mureș a fost dată de „o voce de bărbat de pe o cartela PrePay”

ALARMA FALSA CU BOMBA de la aeroporturile din Cluj si Tg Mureș a fost dată de „o voce de bărbat de pe o cartela PrePay”

Un apel care anunţa amplasarea unor dispositive explozive la Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj a fost primit la 112 vineri seară. După efectuarea verificărilor, autoritățile au anunțat că alarma cu bombă a fost una falsă. Potrivit oficialilor aeroprtului, traficul aerian nu a fost perturbat. Potrivit unui comunicat transmis de Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, o ameninţare similară a fost primită, în acelaşi timp, şi de Aeroportul Târgu Mureş.

Surse din Serviciul Român de Informații au precizat pentru Evenimentul zileialarma falsa cu bomba de la aeroporturile din Cluj si Tg Mures au fost date de un barbat aflat pe raza judetului Buzau, "A fost o voce de bărbat care a utilizat un telefon cu cartela PrePay", ne-au dezvăluit sursele citate.

Reamintim că alarma falsă a fost dată vineri seară în jurul orelor 18,30, conform unui comunicat de presă emis de conducerea Aeroportului din Cluj.

”Urmare a unui telefon anonim primit la 112 Buzău, referitor la posibila amplasare a unor dispozitive explozive la Aeroportul Internaţional «Avram Iancu» Cluj şi la Aeroportul Târgu Mures, a fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Criză al aeroportului. În regim operativ s-au mobilizat instituţiile cu atribuţii în asemenea situaţii, conform procedurilor legale. Au intervenit structurile specializate ale SRI, beneficiind de suportul IPJ, precum şi al celorlalte instituţii abilitate. Activitatea aeroportului nu a fost perturbată în urma acestui eveniment. Urmare a verificărilor efectuate de către specialiştii SRI Cluj s-a dovedit că alarma a fost falsă”, se arată în documentul citat.

Directorul Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat, pentru Mediafax, că apelul a fost primit în jurul orei 18.20.