Al Gore, mare triumfator

Al Gore, mare triumfator

Castigatorii celei de-a 59-a editie a premiilor Emmy au fost premiati ieri, in cadrul unei gale desfasurate la Los Angeles.

Fostul vicepresedinte american a fost premiat pentru televiziunea sa interactiva Current TV, in care spectatorii pot sa aleaga programele care vor fi difuzate si sa realizeze propriile emisiuni.

Current TV ajunge in aproximativ 40 de milioane de case din Statele Unite.

 "Clanul Soprano", serialul produs de HBO, a fost nominalizat la 15 categorii si a fost recompensat cu premiul Emmy pentru cel mai bun serial - drama, premiul pentru cel mai bun scenariu si pentru cel mai bun regizor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Calificat de New York Times ca, "poate, cea mai mare opera a culturii americane din ultimii 25 de ani", serialul a obtinut 111 nominalizari si 18 premii Emmy.

Premiul Emmy pentru cea mai buna comedie a revenit filmului de televiziune "30 Rock", cu Alec Baldwin in rolul principal.

Actrita americano-honduriana America Ferrera a fost desemnata cea mai buna actrita de comedie pentru rolul sau din serialul "Betty cea urata din New York" difuzat de postul de televiziune ABC, iar cel mai bun actor de comedie a fost numit Ricky Gervais pentru rolul sau din serialul "Figuranti".

James Spader a castigat premiul Emmy pentru cel mai bun actor de drama pentru rolul sau "Boston Legal", in timp ce premiul pentru cea mai buna interpretare feminina - drama a revenit lui Sally Field, castigatoare a doua premii Oscar, pentru "Brothers & Sisters".

Premiul Emmy pentru cel mai bun telefilm a revenit productiei "Bury My Heart At Wounded Knee".

Un alt mare castigator al serii a fost legendarul cantaret american Tony Bennett care a plecat acasa cu trei premii Emmy.

Sursa: Mediafax