Evenimentul Zilei > Politica > Al doilea TEHNOCRAT care a fost în Cabinetul Cioloș, pe listele USR la parlamentare
Al doilea TEHNOCRAT care a fost în Cabinetul Cioloș, pe listele USR la parlamentare

Al doilea TEHNOCRAT care a fost în Cabinetul Cioloș, pe listele USR la parlamentare

Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, s-a înscris pe listele USR pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. El va candida pentru un mandat de senator la București.

"Sunt onorat să anunţ faptul că Vlad Alexandrescu s-a înscris în USR şi va candida pe listele partidului", a declarat, într-o conferinţă de presă, Nicuşor Dan. 

Alexandrescu a spus că s-a hotărât să facă acest pas după o colaborare cu USR și că are foarte multe idei de reformă din timpul mandatului său la Cultură pe care vrea să le pună în practică. 

Vlad Alexandrescu a deţinut portofoliul Culturii pentru câteva luni în Executivul condus de Dacian Cioloş. 

Liderul USR a adăugat că susține platforma "România 100" a lui Dacian Cioloș și un nou mandat al acestuia în fruntea Guvernului, dar că nu va negocia poziții în viitorul Executiv.

"Nu negociem poziții, însă dacă pe un anumit domeniu premierul consideră că cea mai potrivită persoană e în USR nu vom respinge numirea lui. Nu resping ideea ca în Guvernul Cioloș să existe membrii din USR", a afirmat Nicușor Dan.

Liderul USR a declarat, pentru EVZ, că își dorește să candideze pentru un mandat de deputat în București. Un nou slogan care e posibil să fie inclus în campania electorală a USR este " Dacian Cioloș, în sfârșit ai cu cine".

Pe listele USR se regăsește și fostul secretar de stat în Ministerul Economiei, Manuel Costescu care va candida în Diaspora pentru un mandat la Camera Deputaților.