Conform ultimelor informații, citate de AFP, pilotul a reușit să scape și a fost recuperate de armata siriană, urmând să fie dus la baza aeriană rusă din Hmeimim, din provincial Latakia. Acest lcuru a fost confirmat de Aleksandr Orlov la postul de radio francez Europe 1.
“Când avionul a fost doborât, cei doi piloți s-au catapultat. Unul dintre ei a fost rănit în timpul coborârii cu parașuta, iar apoi a fost ucis cu sălbăticie la sol de către jihadiștii care erau în regiune', a explicat Orlov, informează Agerpres.
Anterior, agențiile de presă internaționale relatau că primul pilot al avionului de vânătoare Su-24, doborât la frontiera turco-siriană de către un avion F-16 al aviației turce, a murit.
Statul Major al armatei ruse anunțase marți seara că unul dintre piloți a fost ucis cu focuri de armă la sol după căderea aparatului de zbor.
Moscova susține că avionul său nu a părăsit spațiul aerian al Siriei, așa cum afirmă Turcia, și a acuzat Ankara de complicitate cu jihadiștii Statului Islamic.